İş Dünyasının önemli yayın organlarından biri olan CAPİTAL Dergisi Ağustos sayısında, Türkiye’de en hızlı fabrikalaşma oranına sahip kentlere yer verdi.

Dergi tarafından Sanayileşmekte olan 18 büyük ilde yapılan araştırmada son 10 yılda fabrikalaşmada en hızlı illerden birinin Düzce olduğu ortaya çıktı.

“15 Kaplan 5 bin fabrika” başlığını taşıyan araştırma haberde Anadolu’nun artık kendini gösterdiği belirtilerek, 18 büyük kentte 2001’de 7 bin 703 fabrika varken bu sayı yüzde 139 artarak bugün 18 bin 381’e ulaştı ifadelerine yer verildi.

Haberde önümüzdeki 5 yılda ise bu 18 şehirde 5 bine yakın yeni fabrikanın kurulacağı bilgisine de yer verildi. CAPİTAL’de yer alan habere göre, Son 10 yılda fabrikalaşmada en hızlı Şehirlerden biri Düzce oldu.

Haberde, Malatya’da Tekstil Gıda, inşaat, makine ve madencilik sektörlerinin geliştiği belirtilirken ilk 18 il şöyle sıralandı,” Malatya, Düzce, Gaziantep, Antalya, Konya, Kütahya, Sakarya, Kocaeli, Kayseri, Adana, Denizli, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Çanakkale, Hatay, Uşak, Eskişehir”

Haber; R. BAL