Ateşi düşürülemeyen Dolar, son 2 günde adeta tepetaklak oldu. Rekor üstüne rekor kırdıktan sonra frene basan dolar, muhtarlarla Beştepe'de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündemindeydi...

Dolar/TL dün, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) 2017 yılı Para ve Kur Politikası sunumunun ardından etkili olan düşüş ile 3.54 seviyelerinden 3.4318'e kadar geri çekildi ve günü yüzde 2.14 değer kaybı ile 3.4449'dan kapattı.
Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın açıklamaları, vatandaşın döviz bozdurma kampanyası ve küresel piyasalardaki iyimserlikle dün gelişmekte olan ülkeler arasında Türk Lirası dolar karşısında en iyi performans gösteren para birimi oldu. Dolar 2 günde 13 kuruş geriledi.

'GEREKEN ÖNLEMLER ALINIYOR'
Beştepe'deki 31. Muhtarlar Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dolardaki yükselişe değinerek, "Döviz spekülasyonu ile ekonomimiz çökertilmeye çalışılıyor. Yeni tedbirlerle gereken önlemler alınıyor. Piyasada durgunluk olduğunu görüyoruz. Durgunluğun provakatif faktörlerden kaynaklandığını biliyoruz." dedi.

Kur bugün Cumhurbaşkanı'nın konuşmasının ardından 3.41’in de altını görürken saat 16:04 sıralarında 3.4141 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise 3.6644'ten işlemde. (Kaynak: Milliyet/Uzmanpara)