Ancak noterlerin her satıştan aldıkları yaklaşık 50 liralık ücret 20 liraya sabitlendi. 2008'de kaldırılan ancak iki kez ertelenen araç satış ve devirlerinden alınan vergilerin ise 1 Ocak 2009'dan itibaren kaldırılması kararlaştırıldı. Böylece araç satış ve devirleri halen olduğu gibi noterlerden yapılmaya devam edilecek, ancak noterler artık 20 lira ücret alacak, vatandaşlar 200 lirayı geçen harç ve vergi vermeyecek.
4 Haziran 2008'de araç alım satımının noterlerden alınarak trafik şubelerinde yapılmasını öngören kanun yürürlüğe girerken, bunun uygulanması noterlerin isteği üzerine önce 1 Ocak 2009'a, sonra da 1 Ocak 2010'a ertelenmişti. AK Partili üç milletvekili sürpriz bir şekilde 7 gün sonra yürürlüğe girecek uygulamanın 1 Ocak 2011'e ertelenmesi için kanun teklifi verdi. Dün Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi beklenen bu teklife ilave olarak yine AK Partili iki milletvekili 'yetkiyi emniyetten alıp noterlere veren' başka bir teklif verdi. İki teklifi birlikte görüşen Plan ve Bütçe Komisyonu ise emniyeti devreden çıkardı ve halen noterlerin yaptığı işlemlerin devamına karar verdi. Komisyonun kabul ettiği kanun teklifinin bugün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor.
Komisyonda konuşan Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanı Nevzat Önder, 563 büro ve 4.500 personel ile emniyetin tüm alım, satım ve devir işlemlerini yapmaya hazır olduğunu söyledi. Bu iş için personele gerekli eğitimin verildiğini aktaran Önder, tüm işlemleri tek bir merkezden ve elektronik olarak yapacak bir projede de son noktaya geldiklerini kaydetti. Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni ise 1.640 noterin 10 bin personel ile hizmet verdiğini, araç satış ve devir işlemlerini emniyetin yapmasının zor olacağını savundu. Yeni, "Hukuki bir işlemi hukukçular yapmalı. Ayrıca Mercedes satışında 20, mobilet satışında da 20 lira alacağız, takdirinize bırakıyorum." diye konuştu