Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz arasında imzalanan protokol ile tüm OSB’ler içerisinde “Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri” kurulacak. İki bakanlık arasında yapılan anlaşmanın sanayicilerin, en çok ihtiyacı olan nitelikli kalifiye ara eleman sorununa ilaç olması bekleniyor.

Protokol kapsamında bilim, teknoloji ve sanayi politikaları doğrultusunda ihtiyaç duyulan insan kaynağı profilini belirlemeye ve yetiştirmeye yönelik, Milli Eğitim Bakanlığı ile koordinasyon içinde çalışılacak. Ülkedeki tüm OSB’ler içinde mesleki ve teknik anadolu liseleri yani teknik kolejler kurularak yaygınlaştırılacak. Projeyle yaklaşık 300 OSB içinde, en az 300 teknik kolej kurulması planlanıyor.

OSB’lerde var olan sektörlere yönelik atölye ve laboratuvar öğretmenlerine işbaşı eğitimleri verilecek. Öğrencilere, OSB’lerdeki işletmelerde beceri eğitimi ve staj imkanları sağlanacak. Mevcut çalışanlara yönelik meslek geliştirme ve uyum kursları açılacak. OSB’lerde teknik kolej yaptırılması ve açılacak olan teknik kolejlerin bina yapım işleri krediyle desteklenecek. Teknik kolejlerde icra edilecek teorik ve pratik eğitim programları sayesinde, nitelikli ara elemanlar yetiştirilmesi hedefleniyor.