Yığılca için turizm odaklı projelere yenileri eklenmeye devam ediyor. Kentin barındırdığı doğal güzelliklerin tesisleşme gidilerek ziyaretçilere açıldığı kentte şimdi de ilçe merkezini canlandıracak bir proje için kollar sıvanıyor. Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’in 3 yıldır uygulanması için DSİ ve bakanlık nezdinde görüşmeleryürüttüğü Küçük Melen Turizm Havzası Projesi’nde mutlu sona ulaşıldığı açıklandı.

Müjdeyi Bakan Özlü verdi
Geçtiğimiz haftasonuBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirilenAK Parti Danışma Meclis Toplantısı’nda Yığılca için sevindirici bir gelişme yaşandığını belirten Yığılca Belediye Başkanı Yiğit, Bakan Özlü’nünYığılca’nın projelerinde ödenek sorununun kalmadığını açıkladığını bildirdi.

Maliyeti 36 Milyon TL
Bu doğrultuda üç yıldır üzerinde çalıştığı ve“Görenleri hayran bırakacak”dediği projede yolun sonuna gelindiğini belirten Yiğit, “36 Milyona mal olacak ve yapımını tamamen DSİ’nin üstlendiği Küçük Melen Turizm Havzası Projesi, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu ve DSİ Genel Müdürü MuratAcu’nunda büyük destekleri ile yapım aşamasına geldi. Bu proje hayata geçtiğinde İSKİ’nin su kaynağı olan Yığılca Melen’deki sular daha temiz akacak.” dedi.

“Bir rüya gerçeğe dönüşüyor”
Yığılca’nın içinden geçen derenin etrafında yapılacakpeyzaj çalışmasıyla ilçenin bambaşka bir görünüme kavuşacağını vurgulayan Başkan Yiğit, şöyle devam etti: “Sayın Bakanım çok güzel bir ortamda böyle güzel bir müjdeyi Düzce’mize ve Yığılca’mıza vermesi orada bulunan herkesi duygulandırdı.Aldığı alkış da bunun en iyi göstergesi. Ben Sayın Bakanımız Dr. Faruk Özlü’ye,projemize baştan beri destek veren değerli büyüğümüzOrman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.Sayın Veysel Eroğlu’na, vekillerime, il başkanıma DSİ Genel Müdürü Sayın Murat Acu beye emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum. Diyorum ki; bir rüya gerçeğe dönüşüyor, hayaller gerçek oluyor. Bölgemize hayırlı olur.Türkiye’mize hayırlı olsun diyorum.”