DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, dün akşam düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, MARİFET Yönetim Kurulunda olmasını da değerlendirerek, İstanbul’daki sektör yapılanmasının en yakın zamanda Düzce’ye de kurulacağını belirtti. Çakır, yakın zamanda Düzce’de iş kadını komisyonunun da kurulacağını söyleyerek, sektörlerin iyi işlediği misyon ve vizyon sahibi işadamları ile birlikte olacaklarını ifade etti.

Yatırımcıya nereyi göstereceğiz

DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, yeni teşvik sistemi hakkında da olumlu düşünceleri olduğunu söyleyerek, Düzce’nin 1. Bölgede yer almasının yanlış olacağını sık sık dile getirdiklerini hatırlattı.

Çakır, “ Düzce’nin 1. Bölgede, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Zonguldak ile birlikte değerlendirilmesinin yanlış olacağını daha önce d ifade etmiştik. 4. Bölgede yer almasını memnuniyet verici olarak düşünüyoruz. Fakat şu soruyu da sürekli sormak ihtiyacı hissediyoruz. Düzce’ye 5084 yasasında olduğu gibi çok sayıda sanayi kuruluşu gelirse biz nereyi göstereceğiz. Bunun hazırlığının yapılacağını düşünüyorum. Organize Sanayi Bölgesinin bacalı sanayi olarak yorumlanmaması gerektiğine inanıyorum. Düzce’nin artık tarım ve hayvancılık ile OSB alanlarını belirlemeli.” Dedi.

HABER:H.İŞCAN