İslam dünyasının kutsal ayı olan ramazan ayı nedeni ile Düzce İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri rutin gıda denetimlerine ilaveten ramazan ayında tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşmalarını temin etmek amacıyla denetimlerini arttırdı.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, rutin gıda denetimlerine ilave olarak;  özellikle ramazan ayında yoğun olarak tüketilen ürünlere yönelik ekmek / pide fırınları, unlu mamuller, tatlı ve pastacılık ürünleri ile et ve süt ürünleri üretimini yapan yerler başta olmak üzere hurma ve bayram şekerlemelerinin satışa sunulduğu il genelindeki gıda işyerlerini gıda güvenilirliği bakımından denetlemeye devam ettiklerini söyledi.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu, 2015 yılı Ocak-Haziran döneminde il genelinde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik 2 bin 283 adet denetim gerçekleştirildiğini, 717'si ihracat numunesi olmak üzere toplam 804 numune alındığını hatırlattı.  Alo 174 Gıda hattına gelen 102 şikâyetin incelendiğini ve Türk Gıda Kodeksine aykırı üretim ve satış yaptıkları gerekçesiyle 12 işyerine 68 bin 831 TL idari para cezası kesildiğini söyleyen Kabaoğlu, “gıda üretim ve tüketiminin artış gösterdiği ramazan ayında tüketicilerimizin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda denetim elemanlarımız ramazan ayı boyunca denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Tüketicilerimizin de birer gönüllü gıda denetçisi gibi hareket ederek, ambalajsız, etiketsiz, açıkta satılan, üreticisi, markası ve gıda kayıt belgesi olmayan firmalara ait ürünleri satın almamalarını öneriyoruz.” dedi.

Kabaoğlu ayrıca ürünlerin son tüketim tarihlerinin geçmemiş, ambalajlarının sağlam ve şişmemiş olmasına dikkat ederek, gıda ile ilgili şikayetlerini ALO 174 GIDA hattına bildirmelerini istedi.