1 Eylül'de sona eren avlanma yasağıyla birlikte balıkçılar "Vira Bismillah" dedi, Karadeniz sularında avlanmaya çıktı. Denize açılan balıkçılar hava şartlarının da uygun olmasıyla birlikte bol miktarda palamut avladı. Akçakoca'daki palamut bolluğu hem balıkçıya hem de vatandaşa yaradı. Bu yıl sofralarımızda sık sık göreceğimiz palamudun tanesi 5 lirayı buldu. Palamuttaki bolluk diğer balık çeşitlerinin de fiyatını aşağıya çekti. Barbun, istavrit, mezgit ve hamsi fiyatları da düşüş gösterdi. Balıkçılar tarafından palamut bolluğunun bir müddet daha devam edeceği de kaydedildi.

Palamut bu yıl, balıkçılara sürümden kazandıracak, vatandaşların da sofrasını şenlendireceğe benziyor.

Peki ya palamudun faydaları neler?

- İçinde bol miktarda protein ve D vitamini bulunduruyor, adele sistemlerinin gelişmesine katkı sağlıyor.

- Yetkin seviyede fosfor, sülfür ve vanadyum bulunan palamutta bu maddeler bilhassa uzunca vakitten beri kapanmayan yaraların kapanmasını sağlıyor.

- Ayrıca palamut tam bir kalp dostudur. Kanınızda bulunan kolesterol değerlerini dengeleyerek hayat kalitenizi arttırıyor.

- Et yemekten çekinen şeker hastaları için ızgarada pişirilmek suretiyle rahatlıkla tüketilebilecek bir besin kaynağı...

- Göz sağlığını arttırmasının yanı sıra hücre yenileme özelliğiyle de gündeme gelen palamut balığı, yaşlanmayı geciktirici özelliğe sahip...

Faydaları saymakla bitmeyen fiyatı da 5 TL'ye kadar düşen palamut, Düzce'de balıkçı tezgahlarındaki yerini aldı.