Genç girişimcilerin desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen Girişimcilik Destek Programı için başvuru sürecine girildi. Kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin lira hibe ve istemeleri halinde 100 bin lira da faizsiz kredi verilecek.

Program revize edildi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla uygulamada olan ve yeni başvuru süreci 17 Aralık itibarıyla başlayan program, 64. hükümetin eylem planı kapsamında revize edilmişti. Buna göre; Girişimcilik Destek Programı ile yeni girişimcilere verilen desteğin hibe kısmı 30 bin liradan 50 bin liraya, sabit yatırım desteği adı altındaki faizsiz kredi desteğinin ise 70 bin liradan 100 bin liraya çıkarılmıştı.

17 Aralık'ta başladı

17 Aralık'tan itibaren projesi kurullara girmeye hak kazanan tüm girişimciler desteklerden yararlanabilecek. Son olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Girişimcilerimizi her alanda desteklemeye devam edeceğiz. Genç girişimcilerimizi KOSGEB aracılığıyla uyguladığımız programa başvurmaya davet ediyorum." diyerek gençlere çağrıda bulundu.

Programın detayları

Girişimcilik Destek Programı'nın ayrıntıları ise şöyle: 50 bin liralık hibenin 2 bin lirası "işletme kuruluş desteği", 18 bin lirası "kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği", 30 bin lirası da "işletme giderleri desteği"nden oluşuyor.

Bu destekten yararlanmak isteyen girişimci adayları öncelikle 24 saati atölye çalışmalarından oluşan ve toplamda 70 saat olan uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, girişimcilik sertifikasını alması gerekiyor.

Öte yandan söz konusu sertifikayı alanların dışında KOSGEB'in "Genç Girişimci Geliştirme Programı" tamamlayanlar ile "Küçük Ölçekli İşletme Kurma Danışmanlığı Desteği (KÖİDD) Programı"nı bitirerek, eğitime veya programa katıldığını belgeleyen ve işletmesini kuran girişimciler ve İş Geliştirme Merkezlerinde (İŞGEM) yer alan girişimciler de destekten faydalanabilecek.

Haber;C.ÜSTÜNER