Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2016 yılı Mayıs ayı içerisinde yapılan faaliyetleri açıkladı. Hayvan hastalıkları ile mücadelede 2016 Yılında il genelinde aşılama programı dahilinde 97 köyde 11 bin 47 büyükbaş hayvana çiçek aşısı yaptı.1 köyde 350 koyun, 600 büyük baş hayvana Şarbon aşısı uygulandı.Hayvan pazarının açık olduğu günlerde hayvan pazarı içerisinde rutin denetimler de devam edildi. Bu denetimlerde herhangi bulaşıcı hastalığa rastlanmazken, ayrıca hayvan pazarındaki hayvan nakil işlemleri de yapıldı.

Kuş gribi şüphesiyle numune alındı

Kanatlı hayvan hastalıkları taraması yapılması amacıyla Kuş Gribi hastalığı için 260 adet ve Newcastle hastalığı için 320 adet numune ilgili laboratuvarlara gönderildi.

Alo Gıda 174 hattına gelen 21 şikâyet incelenirken, şikayetlerden biri olumsuz, diğerleri olumlu sonuçlandı. Ayrıca gıda mevzuatına aykırılık nedeniyle; 7 gıda işletmesine 24 bin 505 TL idari para cezası uygulandı.

Mayıs ayı içerisinde il genelinde faaliyet gösteren; gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerinde 386, yem satışı yapan işyerlerinde 17 olmak üzere toplam 403 adet denetim yapıldı.

Haber;S.KAŞKIR