Memur-Sen Düzce İl Temsilciliği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Cedidiye Cami önünde Cuma Namazı sonrası Halep için basın toplantısı düzenlendi. Basın açıklamasına katılanlar hazırladıkları pankart ve dövizlerle yaşananlara tepki gösterdi. Tekbirlerle protestoda bulunan grup Halep’te hayatını kaybeden siviller için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti.



Basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Orhan Kılıç, Halep'te insanlığın öldüğünü, Batı'nın ise üç maymunu oynadığını söyledi.
Kılıç, Halep'te yaşanan katliamların birçok ülke tarafından kanıksandığını belirterek şöyle devam etti: "Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar, bu katliamları kendi surları arkasından bir film izliyormuş gibi seyrediyor. Halep, insanlığın topyekun öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin, hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın bir imtihanıdır."



Halep'e bir vicdan köprüsü oluşturmak zorunda olduklarını vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:
"Bunun ilk adımı olarak da 'Halep'i Açlıktan, İnsanlığı Utançtan Kurtar' temalı kampanyamızı başlattık. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler, Memur-Sen, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği ve Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep'e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek."

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Düzce Temsilcisi Osman Altundal da sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle birlikte 14 Aralık Çarşamba günü İstanbul Kazlıçeşme’den yola çıkacak bir konvoy hazırladıklarını belirterek Düzcelileri konvoya katılmaya davet etti.