Düzce Valiliği ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen Sanayi Platformu toplantılarının sekizincisi Teknorot Fabrikasının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Sanayici ve bürokratları bir araya getiren sanayi platformunda firma tanıtımın yanı sıra karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.  Konuşmalar öncesinde Teknorot A.Ş. Genel Müdürü Leon Kalma, firmanın başlangıcından bugüne kadar aldığı süreci davetlilere anlattı.

1992 yılında üretime başladıklarını anlatan Kalma, Düzce’de olmaktan mutlu olduklarını ve Düzce’nin kendilerine uğurlu geldiğini söyledi.

 “ Otomobil parçalarının üssü haline geldiklerini ifade eden Kalma, Almanya, İngiltere, Belçika gibi ülkeler Bizim sayemizde Düzce’yi de tanıyor.” Dedi.
Artık Bu İş Devletten Çıktı

Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ise Sanayi platformu amacından kısaca bahsettikten sonra, otoban bağlantı yolu ve bu yıl sona erecek olan 5084 Teşvik ile ilgili bilgi verdi.

Büyük, “Otoban bağlantı yolunun özelleştirmesi yapıldı. Ancak yapım süresi 5 yıl. Bu sıkıntıyı biraz daha çekeceksiniz. Artık bu iş devletten çıktı. Özelleştirmeyi alan konsorsiyum bu işi yapacaktır. 5084 yılsonunda bitiyor. Teşvikin uzatılması noktasında odamız ve diğer meslek örgütleri tarafından toplantılar yaptık. Hazırladığımız raporu TOBB Başkanına, Milletvekillerine, bakanlığa ve Başbakana gönderdik. Geçen hafta Ankara’da yaptığımız görüşmelerden edindiğim bilgilere göre havanın bulutlu olduğu söyleniyor. Umutsuz olduğumu söylemek istiyorum.”dedi.
Sanayicilerden okul yapıma destek vermelerini isteyen Büyük, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan bu konuda söz aldıklarını ancak yeni hayırseverlere de ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.
Büyük, “ TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu geçtiğimiz günlerde Düzce’ye geldiğinde kendisinden 24 derslikli okul sözü aldık. Bugünde Ankara’dan bir heyet geldi. Nusrettin mahallesindeki Atatürk ilkokulunun olduğu yere modern bir okul yapılacak. Fibrebeton ‘un da üniversiteye bir okul yapma planı var. Şuanda yer arayışındalar. Tabiri caizse bize okul yapacak babayiğit gerek.”dedi.
Metin Büyük ’ün Amerika izlenimleri de salondakileri kırdı geçirdi.
Gönüllülük Seferberliğine Davet Ediyoruz

Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı da toplantı da Düzce’deki okulların fiziki durumlarını anlatan bir sunum yaptı.

Yazıcı, “Eğitimin bir sosyal ve vicdani bir sosyal sorumluluk gerçeğinden yola çıkarak bu konuda daha önce yaptıklarınızdan aldığımız cesaretle sizleri eğitimde yeni bir gönüllülük seferberliğine davet etmek istiyoruz.”dedi.

Toplantıda ayrıca Marka Genel Sekreterliğine atanan Fatih Akbulut da da yaptıkları çalışmalar ve destek programlarını anlattı.

Toplantı sonunda Firma yetkilerine Tarım, Ticaret ve Turizm Şehri Düzce’yi anlatan poster hediye edilirken, Ticaret Ve Sanayi Odası Kurucu Başkanı ve Düzce eski Belediye başkanı Afer Tütüncü’ye de tablo takdim edildi.

Haber; S. KAŞKIR