Abonelerden, faturanın zamanında ödenmemesi durumunda gecikme faizi dışında açma-kapama gibi adlarla herhangi bir bedel alınamayacak.

 

76 milyon vatandaşa yeni haklar getiren Tüketici Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin yol haritası netleşti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yeni Kanun'un maddelerinin nasıl uygulanacağına yönelik yönetmelik taslaklarını önemli ölçüde tamamladı. Buna göre Abonelik sözleşmelerinde (elektrik, su, doğalgaz, telefon) faturanın zamanında ödenmemesi durumunda tüketiciden gecikme faizi dışında ücret, tazminat ve benzeri adlarla herhangi bir bedel alınamayacak.Tüketicinin kredi itibarının değerlendirilmesi sonucunun olumsuz olması halinde kredi verenin tüketiciyi ücretsiz olarak bilgilendirmesi gerekiyor.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan abonelik sözleşmelerine ilişkin yönetmeliğe göre ise hizmete ilişkin ücretlendirme hizmetin tüketiciye fiilen sunulmasıyla başlayacak. Sağlayıcı sunmadığı hizmetin bedelini tüketiciden talep edemeyecek.

 

Erken ödeme durumunda ise krediyi veren erken ödenen tutara göre gerekli tüm faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirim yapmakla yükümlü olacak.