Düzce'de önemli bir geçim kaynağı olan fındıkta bu sezon mutlu geçiyor. Bayram dolayısıyla tarlalardan çıkan üreticiler, bayramın hemen sonrası fındığı dallarından koparmaya devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hasat öncesi TMO fındık alım fiyatının açıklanması ile çifte bayram yaşayan fındık üreticilerine fiyat ibresinin aşağılara düşmemesi için uyarılar yapılıyor.

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk de bu yıl fındıkta hemen her kesimin memnun olduğu bir dönemin yaşandığını söyledi.

Öztürk, "Fındık konusunda her yıl haziran ayından yılbaşına kadar süren tartışmalar yaşanıyordu. Bu yıl bu tür tartışmalara son verildi çünkü hükümetimiz Toprak Mahsulleri Ofisine görev vererek herkesin memnun olabileceği bir fiyat ilan etti, destekleme yaptı. Bir müdahale alım fiyatı oldu bu." dedi.

Öztürk, fındığın her yıl sadece fiyat yönüyle tartışıldığına işaret ederek, "Oysa ki işin en önemli ayağı üretimdir. Bahçe ve müstahsilimizin alacağı tavırdır. Her yıl özellikle gurbetçilerimiz ağustos ayının 15'inden itibaren eylül ayına kadar fındıklarını satmak için pazara götürüyorlar. Bu da fiyatın düşmesine neden oluyor. Üreticilerimiz fındığı alelacele pazara getirip fiyatların düşmesine yol açmasınlar." ifadelerini kullandı.

Haber : C.ÜSTÜNER