Düzce Belediyesi’nin dini bayramlar öncesinde vatandaşların rahat alışveriş yapmaları için esnafların kendi işyerleri önündeki kaldırımlara işyeri sınırlarını aşmadan makul ölçülerde ve yabancı kişilere tahsis edilmemesi şartıyla verdiği izin bu ramazan bayramında delindi.   Bayram curcunasına bir de denetimsizlik eklenince ipin ucu kaçtı. 

Açık pazaryeri oldu

Düzce merkezde dün gece geç saatlere kadar adım atılacak yer yoktu. Düzce’nin alışveriş denilince en işlek yerleri olan Gaziantep Caddesi ile Spor Sokak’ta açılan tezgahlar Düzce’yi bir anlamda açık pazaryerine döndürdü.

Çoğunluk il dışındandı

Kayıt dışı çalışan pazarcılar ve işportacılar Düzce’nin en aktif yerlerine tezgahlarını kurarak  satış yapması, devlete vergisini veren yerleşik esnafta rahatsızlık uyandırdı. Çoğunluğunun çevre illerden geldiği görülen seyyar pazarcılar, Düzce’nin en gözde sokaklarında bedelsiz rahat rahat satış yaptı. Düzce Belediyesi’nin sadece yerleşik esnafa işyeri önüne açmak şartıyla izin vermesine karşın, bu alanda satış yapanların genellikle il dışından gelen yabancı kişiler olduğu görüldü.

Esnaf odası uyardı

Oysaki bazı esnaf odaları yaşanacak bu haksızlığı önceden fark ederek tedbir alınmasını istemişti. Dokuma, giyim, mensucat ve örgülük eşya esnaf odası hem Düzce Belediyesine hem de Düzce Esnaf ve Sanatkarla Odaları birliğine dilekçe yazarak esnafların mağdur olacağı konusunda uyarmıştı. Uyarılara kulak tıkayan Düzce Belediyesi’nin gerekli denetimleri de yapmaması, bu bayram arefesinde bir kente yakışmayacak görüntüler ortaya çıkmasına neden oldu.

haber;S.KAŞKIR