Akçakoca'da baz istasyonu tepkisi! İlçeye bağlı Osmaniye Mahallesi, Çuhallı Çarşısı, Barış Sitesi önünde yapım çalışmaları başlayan GSM Baz İstasyonu hem esnafı hem de mahalle sakinlerini ayaklandırdı. Çuhallı Çarşısı'na kurulacak olan baz istasyonu temel inşaatının yanında toplanan Çuhallı dernekleri yöneticileri ve vatandaşlar, ortak bir açıklama yaptı.
Baz istasyonu kurulmasına karşı yapılan açıklamayı ise Çuhallı Gönüllüleri Derneği Başkanı Zeki Aydın ile Dernek yöneticisi Ömer Aydın yaptı.

"Çarşının göbeğinde bu iş olmaz!"
İlk açıklamayı yapan Ömer Aydın şu ifadeleri kullandı:
"1 hafta önce Çuhallı Çarşısı'na baz istasyonu kurulacağı duyumunu aldık. Biz bunun burada kurulacağını tahmin etmemiştik. Bir baktık sabahleyin burada çalışmalar başladı. Sorduğumuzda baz istasyonu kurulacağını söylediler. "Burada, site sakinlerinin izni olmadan bu işi yapamazsınız" dedik. Arkadaşlar da tepkisini koydu, sonra çalışma durduruldu diye de yazılar çıktı. Hatta yetkililere de sorduk, "Durduruldu" dediler. Bu sabah baktık burada çalışmalar yapılıyor. Bu baz istasyonu kurulduğu zaman elektromanyetik dalgalar ve radyasyon yayıyor. Bu radyasyon kuşlara, canlılara, hayvanlara, insanlara, özellikle gençlerimize, geleceğimize tehdit oluşturduğu için burada kurulmasını biz istemiyoruz. Onun için burada çarşının göbeğinde bu işin olamayacağını, zararlı olduğu kanaatine vardık ve tepki açıklaması yaptık.”


"İstasyonunun buraya kurulmasına karşıyız"

Daha sonra konuşan Dernek Başkanı Zeki Aydın ise şöyle konuştu:
"Haberi alır almaz öyle bir baz istasyonunun bölgemizde yaşayan insanlarımıza çok zararlı olacağını düşünerek, bir sivil toplum örgütü olarak bu işin, bu oluşumun buraya gelmesi bizi çok üzdü. 20 metre öteye yapılıp, oradan sökülüp tekrar buraya yapılmasını bu bölgeye karşı yapılan haksızlık olarak düşünüyorum. Çuhallı bölge halkına, Çuhallı gençliğine teşekkür ediyoruz. Bir sivil toplum örgütü olarak böyle bir istasyonunun buraya kurulmasına karşıyız. İlgililerin de bizi duyacağını düşünerek teşekkür ediyoruz."