Alaplı TSO tarafından düzenlenen ödül törenine katılmak üzere bugün Alaplı'ya giderken Akçakoca TSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant'ın davetini geri çevirmeyerek Akçakoca’ya uğrayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk ziyaret durağı Akçakoca Kaymakamlığı olan Hisarcıklıoğlu’na Akçakoca TSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant da eşlik etti.

Kaymakam Yasin Öztürk ile gerçekleştirdiği sohbet esnasında Hisarcıklıoğlu, yaklaşan oda ve borsa seçimlerine sözü getirerek, ticaret odaları genel kurullarının takvimine göre yapılacağını belirtti.  Akçakoca ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Birlik Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, özellikle genç bir başkana sahip olan Akçakoca Ticaret Odası ile genç bir kaymakam ve genç bir belediye başkanı ile Akçakoca’nın önünün oldukça açık olduğunu söyledi.

Fındık ve turizm faaliyetlerinin yanı sıra, yeni OSB ile birlikte Akçakoca’nın sanayi şehri de olacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu özellikleriyle Akçakoca’nın şanslı bir ilçe olduğunu da sözlerine ekledi.

Ziyaret sonunda Kaymakamı Öztürk, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na hediye sepeti takdim etti.

TOBB Başkanı'ndan Başkan Yemenici’ye ziyaret
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu, Akçakoca Kaymakamlığı'na yaptığı ziyaretin ardından Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’yi de ziyaret etti. Akçakoca TSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant ile birlikte belediyedeki makamında Başkan Yemenici ile bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, her iki başkanın genç ve dinamik özelliklerini methetti. Yemenici ve Pazvant ise, Akçakoca'da çalışmaları devam eden OSB başta olmak üzere bazı önemli projeler hakkında Hisarcıklıoğlu'na bilgiler verdi.

Sohbetin ardından Başkan Hisarcıklıoğlu belediye başkanlığı makamında bulunan şeref defterine duygularını yazdıktan sonra Akçakoca heyeti tarafından Alaplı’ya uğurlandı.

Haber: C. ÜSTÜNER