Hızla yükselen ve artık daha düşmeyecekmiş gibi görünen altın fiyatları hızlı artışını sürdürmeye devam ediyor.

Özellikle yaz aylarında yaşanan artışın bu yıl beklenenden fazla olması altın alacakları kara kara düşündürüyor. 177 TL civarında dolaşan altının fiyatının yükselmeye devam etmesi özellikle Ramazandan sonra düğün planları kuranlara adeta darbe indirdi.

Düğün yapacaklar Ramazanın sonunda altın fiyatının ne kadar olacağı konusunda bir fikir sahibi olamayınca altın almaktan kaçınırken fiyatların artıp ya da düşeceği konusunda tereddütte kalıyorlar. Bu durumda altın piyasasının bir nebze durgunlaşmasına neden oluyor.

Yatırımcı için durum biraz daha farklı. Risk almaktan kaçan yatırımcının “güvenli liman” olarak altını tercih ettiği görülüyor. Bu durumda da bir yandan durgunlaşan piyasanın hareketlenmesini sağlıyor.

Kriz ortamlarında, paraya olan güvensizliğin arttığında, enflasyon ve faiz oranlarının yükseldiği zamanlarda değerlenen altının son 10 yılda fiyatı 5 kattan fazla artış gösterdi.

Uluslararası piyasalarda altının fırlaması içerideki altın fiyatlarını da tetikliyor. Çeyrek altın yeniden 177 liraya çıkarken, altının gramı 108 liraya kadar yükseldi. Fiyat artışının bundan sonrada devam edeceği ve fiyatlarda küçük oynamalar dışında bir düşüşün olmayacağı tahmin ediliyor.

Haber; R. BAL