Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Maliye Bakanlığı verileri üzerinden yapılan hesaplamalara göre, 2013 yılının ilk yarısında Merkezi Yönetim Bütçesinden yapılan harcamalar açıklandı.
Düzce 2013 yılında devlete 177 milyon 741 bin lira gelir kazandırırken, devlet Düzce'de 287 milyon 997 bin lira harcama yaptı.
Devlet bütçesinden bu yılın ilk yarısında Düzce'de kişi başına 832 lira harcandı. Bu dönemde Düzce, Hazine'ye kişi başına 513 lira katkı sağladı.

Devletin illerde yaptığı harcamaları başta genel kamu hizmetleri, borç ödemeleri ve Sosyal Güvenlik Kurumuna transferler olmak üzere merkezi harcamalar oluşturdu.

Devlete kazandırdığı gelir ile devletin yaptığı harcama miktarı çok yakın olan Düzce, en çok harcama yapılan iller arasında 60. sırada yer alırken, en çok gelir getiren iller arasında ise 40. sıradayer aldı.
Diğer illere bakıldığında Düzce'nin gelir ve gideri arasında çok fazla açık bulunmazken, kişi başına en yüksek harcama yapılan il ünvanını alan Tunceli'de Devlet, kişi başına 3 bin 367 lira harcama yaptı, buna karşılık bu ilden kişi başına 372 lira gelir elde etti.

 

Haber: H. İŞCAN