Kurban Bayramı'na 11 gün kaldı. Kaldı kalmasına da ne alıcı memnun ne satıcı. Alıcı ucuz kurbanlık arıyor. Satıcı da kurbanlığını ne kadar yüksek satarım çabası içinde. Kurbanlık fiyatları da el yakıyor. En ucuz büyük baş hayvan 2 bin TL'den başlıyor. 8 bin TL'ye kadar gidiyor. Durum böyle olunca satıcı alıcının gözüne, alıcı da hayvanların gözüne bakıyor. Kara kara düşünenler bile var. Biz de kara kara düşünenlerin yanında gittik. Ne olacak bu kurbanlıkların hali diyerek girdik konuya. İşte vatandaştan inciler.

Aziz Caklı: "Geldik kurbanlık alacaktık. Fakat kurbanlık fiyatlarının yüksek olduğunu gördük. Bakmakla yetiniyoruz. Ama sonuçta Kurban Bayramı'nda kurban keseceğiz. Geçtiğimiz yıla oranla bu sene ki fiyatlar iki katına çıktığını gördük. Geçen sene 300 Kilo hayvan 4-5 bin TL arasında değişiyordu. Bu sene ise 8-9 bin TL arasında değişiyor."

Salih Karaca: "Kurbanlıklar için hem alıcı dertli hemde satıcı. Çünkü satıcı fiyatı yüksek tutuyor. Alıcıda fiyatların yüksek olmasından dolayı bakıp gidiyor. Ben hem alıcıyım hem satıcıyım. İkisini de gördüm. Vatandaşlara göre fiyatlar çok yüksek gibi gözüküyor. Ama satıcıda bir tarafta satıcıda haklı. Satıcılar hayvanı bu kiloya getirebilmek yada bugüne kadar yetiştirmek için çeşitli işlemler yapıyorlar. Yemiydi kalacağı yeriydi gibi bir çok teferruat var. Hem alıcı hemde satıcı kendi konularına göre haklıdır."

Satıcılar da dertli. Alıcı yok. Kurbanlıkara bakanlarla muhabbet etmeden başka bir şey yapmıyorlar şuan. Ama kurbana iki, üç gün kala fiyatların yüzde 25 ucuzlayacağını düşünüyorlar.

Mehmet Kahraman: "Fiyatlar bu sene geçtiğimiz senelere oranla çok yüksek. Ben satıcıyım. Kurbanlık satışları başlamasından beri buradayım. Her zaman geldim. Vatandaşlar geliyor. İneklere yada kurbanlıklara bakıp gidiyorlar. Hem alıcı hem satıcı mağdur kalıyor. Kurbanlık fiyatları son güne kadar yüzde 25'lik oranda düşme olacaktır."

Ersin Kaçmaz: "Hayvan Pazarına son günlerde bir çok kişi girip çıkıyor. Vatandaşlar kurbanlık almak için geliyor. Burada fiyatlara bakıyorlar. Bazıları bütçelerine göre anlaşma yapıyorlar. Bazıları ise bütçelerine göre direk alış veriş yapıyorlar. Ben çok gördüm. 4 bin TL'lik hayvanı 3 bin TL'ye alanı. Bu gibi anlaşmalar Kurban Bayramı'nın üçüncü gününe kadar devam eder. Şu anda Hayvan Pazarında herhangi bir şap hastalığı bulunmuyor. Şap hastalığının bulaşması bir besi çiftliği sahibi Düzce dışından başka bir yerden hayvan aldığı zaman dışarıdan gelen hayvan içeride ki hayvanlara karşı bir ters tepki gösteriyor. Ters tepki göstermesinden dolayıda şap hastalığı başlıyor. Şu anda Hayvan Pazarı'nda herhangi bir şap hastalığına bulaşmış bir hayvan bulunmuyor."

Haber; R. BAL