Tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizin yansımalarıyla ilgili Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük'te açıklamalarda bulundu. Büyük, her bölge gibi Düzce'nin de bu olumsuzluktan etkileneceğini vurgulayarak “ Bunu telaffuz bile etmek istemiyorum ama kriz nedeniyle Düzce'deki fabrikalarda işçi çıkarılmasına gidilecektir. İşimiz kolay değil. insanların uzun vadede iş yapamıyor ve dövizin yükselmesi nedeni ile borçlarını ödeyemiyor. Asıl kriz o zaman başlar. Bankalar kredi vermezsse vay halimize.” dedi.

Bu süreci aşmanın çok kolay olmadığına da değinen Metin Büyük, “ Fabrikalar mallarını yurt içi ve yurt dışında pazarlayamayınca, bunu söylemek bile istemiyorum ama mecburen işçi çıkarmalara gidecekler. Yavaş yavaş bununla ilgili duyumlar alıyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. Sakin olmak, panik yapmamak lazım. Masrafları kısarak gardımızı almamız lazım. Tedbiri elden bırakmamaktan başka yapacak bir şey yok. Hükumetin bu konuda tedbir alacağı inancındayım.” şeklinde konuştu.

Büyük, Düzce OSB' de bulunan yatırımcılardan gelen toplantı isteği doğrultusunda, önümüzdeki hafta bir toplantı gerçekleştireceklerini söyleyerek Ekonomik olarak yaşananlardan OSB'nin de etkilendiğini dile getirdi. Büyük, son olarak yapılacak toplantı da görüş alışverişinde bulunularak, bir çıkar yol bulmaya çalışacaklarını da sözlerine ekledi.