Alman aks üreticisi Saf Holland Düzce’de fabrika açtı. Önümüzdeki günlerde üretime başlanacak. Fabrikanın açılış töreni ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla 28 Mart’ta yapılacak.

DÜNYA’ya konuşan Saf Holland Türkiye Genel Müdürü Bilal Azizoğlu, Türkiye’yi bölgesel hub yapmayı planladıklarını açıkladı. Saf Holland’ın merkezi Almanya’da bulunuyor. Globalde 3 bin çalışanı bulunan şirketin cirosu 1 milyar euroyu aşıyor. Şirket, Türkiye pazarına 2011 yılında İstanbul’da açtığı ofisle giriş yaptı. 2017 yılında ise bu ofis fabrikanın kurulduğu Düzce’ye taşındı.

15 Milyon Euro Yatırım Yapıldı
Yeni tesis hakkında bilgiler veren Genel Müdürü Bilal Azizoğlu, tesisin 10 bin m2 kapalı, 3 bin m2 açık alan olmak üzere toplam 13 bin m2 alanının mevcut olduğunu söyledi. Tesise 15 milyon euro yatırım yapıldığı bilgisini veren Azizoğlu, 150 kişiye kadar istihdam hedeflendiğini söyledi.

Tırsan, Serin, Koluman, Otokar, Krone gibi Türkiye’de birçok farklı treyler üreticisi ile anlaşmaları olduğuna dikkat çeken Azizoğlu, Türkiye’yi üretimde bölgesel bir hub yapmayı planladıklarını aktararak, “Başta Ortadoğu olmak üzere, Afrika, Rusya, Güney Afrika ve ihtiyaç halinde Orta Avrupa’ya Türkiye üretimi ihracat yapılacak” dedi. (Kaynak: dunya.com)