Belediye Başkanı İsmail Bayram, Küçük Sanayi Sitesi mülk sahipleri ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı, üyeleri ve mülk sahiplerine, Kentsel dönüşümle ilgili plan proje ve altyapı çalışmalarının hazır olduğunu söyleyen Bayram, Eski Sanayi Çarşısında ki mülk sahiplerini yavaş yavaş Küçük sanayi sitesine taşıyacaklarını, esnafın da bunu istediğini dile getirdi.
Artık bu sürecin başlatılması gerekiyor
Belediye Başkanı İsmail Bayram Küçük Sanayi Sitesinin ne tür eksikliklerinin olduğunu, ne yapmaları gerektiğini öğrenmek için ziyaret ettiklerini belirtirken, Eski Sanayi sitesinde ki mülk sahipleriyle görüşüldüğünü ve hepsinin kentsel dönüşüme olumlu baktığını ifade etti.
Bayram, “Daha önce KSS yönetimi ile bir toplantı gerçekleştirmiştik. Toplantımızın konusu hepinizin de bildiği gibi kentsel dönüşüm kararımızla ilgiliydi. KSS Düzce’de önemli hizmetler vermiştir ancak bu sanayi çarşısı artık burada olmuyor bu nedenle de yıllar önce KSS oluşturulmuştur. Bugüne geldiğimizde KSS’nin ufak tefek eksikliklerine rağmen oldukça yol aldığını görüyoruz. Görüyoruz ki artık Düzce’de bazı alanların kentsel dönüşüm marifetiyle yenilenmesi gerekiyor, bunlardan yola çıkarak hem eski sanayi çarşısında ki esnafımızla zaman zaman yaptığımız görüşmelerde hem de KSS kooperatif yönetimiyle yaptığımız görüşmelerde artık bu sürecin başlatılması gereği ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla biz artık önümüzde ki süreçte Merkez de ki eski sanayi çarşısında Kentsel Dönüşüm kararı alarak süreci başlatmak istiyoruz. Şuan yaptığımız çalışma da KSS ne tür eksiklikler varsa neler yapılabilir bunları oturup konuşmak. Biz Kentsel Dönüşüm kararı alırken 2 aşamalı bir süreç düşünüyoruz, belli bir süre vererek sanayi sitesine taşınmalarını sağlamak, onun devamında da orada artık Kentsel Dönüşüm çalışmasıyla ilgili mülkiyet sahipleriyle görüşmelerin başlatılması. Bunu yaparken hem mevcut sanayi esnafımızı mağdur etmeden devam etmek istiyoruz, devamında da Eski sanayi Çarşısının içinde de Düzce’nin imajı olabilecek güzel bir projeyle Düzce’yi güzelleştirmek istiyoruz. Esnafımızın duyarlı olduğunu biliyoruz, yaptığımız ziyaretlerde bu yönde olumlu düşünceler aldık. Bizim onlara verecek desteklerimiz olacak, herhangi bir sıkıntı yaşatmayalım diye bu süreci yürütmek istiyoruz.” dedi.
Belediyenin hizmet alanı değil
KSS’ne Belediyenin hizmet vermiyor olmasının gerekçesi açıklayan Bayram, sitenin içinde ki sorunların site yönetim kuruluna ait olduğunu fakat Belediye olarak geçte olsa sorunları çözebileceklerini dile getirdi.
“KSS yönetim üyelerine aittir biliyorsunuz dolayısıyla bu alanların tamamı Mülkiyet olarak sizlere ait. Ön tarafta ki boşluk sizin bahçeniz, burası dükkanınız dolayısıyla burada ki hizmetlerin tamamı kooperatif tarafından görülür, yasal olarak da böyledir. Belediyenin hizmet vermiyor olmasının gerekçesi budur, siz bunu biliyorsunuz ama Belediye kendine ait yerlere hizmet vermiyor diye bir şey olmaz belki geciktirebilir ama sistem böyle çalışır. Bu Kentsel Dönüşüm sürecinde burada ki sıkıntıları en asgariye indirmek, burada ki sürecin ilerlemesi için destekte bulunacağımızı söylüyoruz bu başka bir anlayış. Eski Sanayi Sitesinde toplam 337 tane dükkan var, bunların 176 tanesinin burada dükkanı var geri kalanın yok. Eski Sanayi Çarşısında yine yüzde 60’ı kiracı yüzde 40’ı mülk sahibi. KSS esnafı birbirine bağlı işler yapıyor bir arada bulunan bir sektör, eski sanayi çarşısı da öyle. Gelişme trendine ve şehirleşme çalışmalarına baktığımızda orası artık şehrin merkezinde kalmış bir nokta. 28 yıl önce siz bunu gördüğünüz için bu kooperatifi kurdunuz. Biz Kentsel Dönüşümün tüm altyapı çalışmalarını tamamladık, Eski Sanayi değil sadece, yol boyu ve Yeni Sanayide de bütün tespitlerimizi yaptık, bütün dosyalarımızı hazırladık. Hepiniz şikayetçi değil misiniz, Düzce’nin içine girdiğimizde sağlı sollu her tarafta görüntü kötü diye.”

Haber: S. YANAR