Yaz aylarının gelmesi ile birlikte düğünlerin sayısı da arttı. Tabi bu durumda doğal olarak altın fiyatlarına yansıdı. Fiyatı gün geçtikçe artmaya devam eden ve hiç düşecekmiş gibi görünmeyen altın yaz ayları ile birlikte artışını sürdürüyor.

Tarihinin en yüksek seviyelerinde seyreden altının daha da artmasını bekleyen uzmanlar, önceden altına yatırım yapanların büyük kazanç elde ettiğini ifade ediyor. Bugün itibari ile çeyrek altının satış fiyatı 127 TL’yi aştı. Altında durum böyle olunca düğün yapacaklar kara kara düşünmeye ve çözüm yolu aramaya başladı.

Düğünlerin vazgeçilmezlerinden olan altının fiyatı gün geçtikçe artarken evlilik hayalleri kuranların, o hayallerin içerisinden takıları çıkarması şart oldu. Altın fiyatlarının düğün sezonu ile birlikte artış göstereceğini ve 127 TL civarında seyreden altın fiyatının yaz ayları ile birlikte 135 TL’yi bulacağını söyleyenler bile var.

Altın fiyatındaki artışın dünyadaki ekonomik duruma bağlayan uzmanlar ise petrol fiyatları ile endeksli bir artışın olduğunu savunuyorlar. 

Haber: R. BAL