Altın fiyatı gün geçtikçe artıyor. Bazı kuyumcu esnafları da bu artışa bağlı olarak vatandaşı kandırmaya yönelik kampanyalar yapıyorlar. Bilindiği gibi cumartesi günü Kuyumcular Sarraflar ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Sezer, Düzce’deki kuyumcularla ilgili zehir zemberek açıklamalar yapmıştı ve bazı kuyumcuların fiyatların artmasından sonra vatandaşı adeta kandırdığını ifade etmişti.

Sezer, Kuyumculuk mesleğinin pazarlığa döndüğünü ve günlük belirlenen fiyatın altında satış yapan kuyumculardan alınacak olan altınlardan şüphe duyulması gerektiğini vurgulamıştı.

Sezer’in yaptığı bu açıklamalara vatandaşlarda destek veriyor. Bazı kuyumcuların bu gibi uygulamalara gittiğini ve vatandaşı kandırmaya yönelik satışlar yaptıklarını belirtiyorlar.

Ayarı düşük altın satıldığını ve altın alımında değerinden düşük alındığı ifade ediliyor. Vatandaşlar değerinin altında aldıkları altınların başka bir kuyumcuya götürdüklerinde değerinin düşük olduğunu anladıklarını ve bunlara dur denilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Haber; R. BAL