Ankara Esnaf  ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı’ya bir ziyarette bulundu. Babasını kaybetmesi nedeniyle Kayıkçı’ya taziyelerini ileten Yiğiner, Hipermarketler yasası ile ilgili olarak son gelişmeler konusunda görüş alışverişinde de bulundu.

Yiğiner gelişmiş ülkelerdeki uygulamanın dışında bir şey istemediklerini belirtirken, üretime dönük olarak gelen yabancı sermayeye bir itirazları olamayacağını, ancak tüketime dönük olarak gelen ve büyük hipermarketler kuran yabancı sermayeye karşı olduklarını söyledi.

Anayasa’nın 173’üncü maddesinin devletin esnaf ve sanatkarını koruyucu önlemleri almasını öngördüğünü söyleyen Yiğiner, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın hipermarketler yasası ile yakından ilgilendiğini,  aynı cadde üzerinde birçok hipermarketin kurulmasının birbirlerine bile zarar verecek hale geldiğini, bu nedenle bunların  hiç değilse yeni kurulacak olanlarının şehir dışında belli bir merkezde kurulmasının sağlanmasının faydalı olacağını söyledi.

Desob Başkanı Mustafa kayıkçı ise, Başbakanın Konfederasyonlarını ziyareti sırasında yaptığı konuşmanın esnafın kendisine çeki düzen vermesi anlamına gelmekle birlikte,  önümüzdeki dönemin esnaflar açısından faydalı geçeceğine inandığını söyledi.