Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, tarım sektöründe son 11 yılda yaşanan artışı, Tarımsal Destek Bülteni yayınlayarak değerlendirdi. Eker, tarım sektörünün yapısal değişim ve dönüşüm çalışmalarıyla beraber ortaya konulan etkin ve kararlı politikalar ve sağlayan desteklerle son 11 yıllık dönemde büyük bir çıkış yaptığını ve ekonomiye önemli katkılar sağlayan bir sektör konumuna geldiğini yayınladığı bültenle bildirdi.


Eker, yayınladığı bültenle, 2003-2013 yılları arasında çiftçilere toplam 60 milyar TL hibe destek verildiğini, uygulamaya konulan yeni projeler ve tarım sektörüne sağlanan desteklerle; sektörün son 10 yılın 9’unda büyüyerek yarım yüzyılın en istikrarlı dönemini yakaladığını, Türkiye'nin 192 ülkeye 17,7 Milyar dolar tarımsal ürün ihraç eden bir ülke konumuna ulaştığını ve 61 Milyar Dolara ulaşan Tarımsal GSYH ile Türkiye'nin, Dünyada 7’inci sıraya, Avrupa’da 1’inci sıraya yükseldiğini de yayınladığı bültenle duyurdu.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, son olarak da tarım sektörünün ulaştığı seviyeyi gelecek dönemlerde de yükseltmesi için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti.

 

 

Haber;E.Tınaz