Aydınpınar Caddesi üzerinde bulunan lokantacı esnafları, şehir merkezinde bulunan diğer esnaflara göre, daha uyguna fiyat listesi çıkarıyor. Gelen zamların kendilerini de etkilediğini ifade eden cadde esnafı amaçlarının vatandaşa hizmet olduğunu belirtti.

“Sürümden kazanıyoruz”
Uzun zamandır kendi lokantasını işleten ve fiyatlarını değiştirmediğini esnaf Şemsi Çetin şunları kaydetti:

“Çorbalarımı 2 buçuğa veriyorum. Onun yanında et yemeklerini 9 liraya veriyorum. Bakliyat türü, kuru fasulye, nohut gibi sebze yemeklerini 2 buçuktan veriyorum. Pirinç pilavını 2 buçuğa veriyorum.  Makarna 2 buçuk, ciğer 5 liraya veriyorum. Dükkan kendime ait olduğu için, fazla bir giderim yok. Şehir merkezindeki dükkanlar 4-5 lira, 5 milyar aylık kira veriyorlar. Giderleri fazla bundan dolayı böyle vermek zorundalar. Bizim burada kira giderimiz pek olmadığı için, böyle veriyorum. Az kazanayım, bitireyim yemekleri. Sürümden kazanayım. Dolarla ilgisi yok. Kurtardıktan sonra bu fiyatla verilir.”



“Vatandaşın alım gücü düştü, insanlar zor durumda; zam yapmayı düşünmüyoruz”
Bir diğer esnaf lokantası işletmecisi Muhammet Yiğit ise yemeklerini uyguna sattıklarını kaydederek şu ifadelere yer verdi:

“Şehir merkeziyle kendimizi bir tutmuyoruz. Vatandaşa hizmet ediyoruz. Şu anda sıkıntıları var zaten insanların. Biz de insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşın alım gücü düştü, insanlar zor durumda. Zam yapmayı düşünmüyoruz. Elimizden geldiği kadar herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dolara tepkiliyiz. Kuru fasulye, nohut, salça hepsi yükseldi. Biz öyle olduğu halde direnmeye çalışıyoruz. Bu verdiğimiz fiyatlar bizi kurtarmasa da yine Allah bereket versin. Evimize rızkımızı götürüyoruz. Çoluk çocuğumuzun rızkı geliyor.”

“Şu anda biz kendimize bir yatırım yapamıyoruz”
Bir başka esnaf Melek Yiğit ise serzenişte bulundu. Dükkanını açtığı günden bu yana aynı fiyatlarla gittiğini ifade eden Yiğit, şunları kaydetti:

“2 buçuk senedir lokanta işletiyoruz burada. Esnaflar da her gün dışarıda yemek yiyor. İşçiler de yemek yiyor. Biz onları düşünmek zorundayız. Ama bizi de esnaf olarak düşünmelerini istiyoruz. Şehir merkezinde her şey pahalı ama onların giderleriyle bizim kendi giderlerimiz farklı mı onu da düşünemiyorum. Biz de her şeyi kaliteli kullanıyoruz. Etin kalitesinden kullanıyoruz. Sebzenin en iyisinden alıyoruz. Kendi emeğimizle yapıyoruz. Şu anda ev yemekleri çıkarıyoruz. Kar payımız var mı? Kardan çok, giderimiz var. Şu anda biz kendimize bir yatırım yapamıyoruz. Sürekli içeriden gidiyor. Müşterilerimiz memnun biz de onlardan memnunuz. Biz biraz zam yapmış olsak onlar da etkilenir. Onlar da her gün dışarıdan yemek zorundalar. Biz onları düşünüyoruz.  Biz düşünülmek istiyoruz. Müşterimiz ve bizim aramızdaki diyalog değil bu biz düşünülmek istiyoruz. Biz kenarda kalmış gibiyiz ama en azından buraların düşünülmesi lazım. Şehir merkezindekiler de aynı fiyattan alıyorlar, biz de aynı fiyattan alıyoruz. Onlar % 100 kazanıyor. Ama bu tarafları kimse düşünmüyor. Bazı şeylerde indirime gidilmesini istiyorum.”



Şehir merkezine göre, burası biraz uygun; memnunuz”
Esnaf lokantasına müşteri olarak gelen Ahmet Küçük şöyle konuştu:

“Arkadaşlardan memnunuz. Hizmet veriyorlar, ben 2 yıldır buradayım. Gelip çorba içiyoruz. Şu anda biz bu fiyatlardan memnunuz. Şehir merkezine göre, burası biraz uygun. Esnaf lokantası olduğu için bize destek oluyor arkadaş. Biz de memnunuz.”