Düzce’de taşımacılık ve nakliye firmaları araçlarında bulundurmaları zorunlu olan “sayısal takograf sürücü kartları”nı Düzce’den alamıyordu. Daha öncede gündeme getirdiğimiz konu Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından belge verilmemesi nedeniyle taşımacılık ve nakliye firmaları en yakın Sakarya ve Bolu’daki ticaret odalarına gitmek zorunda kalıyordu. Haberimizin ardından konuyu ilettiğimiz Düzce Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, konuyu gündemine aldı.
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB arasında imzalanan protokolle bundan sonra Düzce TSO Sayısal Takograf ile ilgili hizmet vermeye başlayacağı duyuruldu.
Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında, Düzce TSO, TOBB ile "Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Araçlarda Kullanılan Takograf Cihazları Hakkında Yönetmelikte belirtilen sayısal takograflarda kullanılmak üzere sürücü, servis ve şirket kartlarının ve bunlara ilişkin hizmetlerin Düzce TSO'ca verilmesi konusunda mutabakata varıldığı bildirildi. Düzce TSO geçtiğimiz aylarda TIR karnesi yetkisi talebinde de bulundu. Bu talep ile ilgili uluslararası prosedürler TOBB tarafından takip edilmekte olduğu öğrenildi.

Haber;S:KAŞKIR