Tanıtım atağının meyveleri toplanıyor

Turizmde marka şehir olmayı hedefleyen Düzce'de bu amaca uygun olarak tanıtımda atağa geçildi. Yıllarca değerlendirilmeyi bekleyen güzellikler için başta yerel yönetimler olmak üzere valilik ve özel idarenin de katkılarıyla başlayan gerekli altyapı çalışmalarının meyveleri toplanmaya başladı. Motosiklet ve rafting başta olmak üzere doğa sporlarının bir numaralı adresi olmaya aday Kaynaşlı'da ayrıca Kayak Federasyonu'ndan alınan destekle Topuk Yaylası'nda kurulan kayak pisti de kış turizminde Düzce için bir ilk olmak özelliği taşıyor. Bununla birlikte Palandöken ve Kartalkaya ile yarışabilecek özelliklere sahip Kardüz Yaylası'nın Turizm Koruma ve Gelişim Alanı ilan edilmesi sonrası kayak merkezine dönüşmesi için başlatılan yol ve elektrik çekme çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Yine Gölyaka sınırlarında bulunan Kültür Park'ın golf sahası olması için görüşmeler devam ederken, 2011 yılında tabiat parkı ilan Güzeldere Şelalesi'nden sonra Yığılca'nın cennet köşesi Yılançatı Kanyonu da geçtiğimiz günlerde bizzat bakan tarafından yapılan açıklama ile tabiat parkı ilan edildi. Yedigöller Yolu üzerinde yoğun ziyaretçi akınına sahip bir bölge olan Yılançatı Kanyonu için belediye tarafından tesis kurulması amacıyla kollar sıvandı.

244 bin turist ziyaret etti

Düzce'ye daha fazla turist çekebilmek adına gerçekleşen tüm bu girişimlerin sonucu olarak 2015 yılı hem yerli hem de yabancı turist ziyaretleri açısından bereketli bir yıl oldu. Geçtiğimiz yıl 232 bin yerli turistin gezdiği Düzce'yi 12 bin de yabancu turist ziyaret etti. Yerli turistler tercihini ağırlıklı olarak doğal güzelliklerden yana kullanırken, yabancılar ise "Tarih ve deniz" dedi. Konuralp ve Akçakoca'ya rağbet gösteren yabancı turistler arasında son dönemde Arap ülkelerinden gelenlerin sayısında ciddi artış gözleniyor. Arap turistlerin gözdesi Fenerbahçe'nin tesis kurarak tanıtımına katkı sağladığı Topuk Yaylası oluyor. 

Seyahat acentelerine çağrı...

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerine dönüşebilecek düzeydeki doğal ve kültürel değerleriyle son yıllarda gözlerin çevrildiği Düzce'de seyahat acentelerinin de turist çekme noktasında çalışma sergilemesi bekleniyor. Şehirde hizmet veren 14 turizm acentesinin tur programlarına bakıldığında ağırlıklı olarak farklı şehirlere ve ülkelere yönelik geziler öne çıkarken, Düzce'nin de programa dahil edilmesinin fayda sağlayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Düzce'de yaşayanların yaşadıkları şehrin güzelliklerini tam olarak bilmediği özeleştirisinden yola çıkarak Akçakoca, Konuralp ve Yığılca başta olmak üzere şelale, yayla ve mesire alanlarını da kapsayacak programların Düzceliler açısından da ilgiyle karşılanacağı tahmin ediliyor.

HABER;C.ÜSTÜNER