Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, LPG ve Tüpgaz fiyatlarına bir gece yarısı yapılan yüksek zam oranının ardından, araçlarda ve evlerde yoğun şekilde kullanılan bu yakıtların ucuz yakıt olmaktan çıktığını ve artık bir avantajının kalmadığını dile getirdi.

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus LPG ve Tüpgaz zammına ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’de milyonlarca otomobilde yakıt olarak tercih edilen LPG’nin fiyatına tek seferde yapılan 30 kuruşluk zammın ardından, bilhassa geçimini taksicilik yaparak sağlayan esnaf kardeşlerimiz bu zamla birlikte kazancının büyük bir kısmını yakıta vermek durumunda kalmıştır. Benzin ve dizelde dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmak durumunda kalan vatandaşımız son yapılan zamla birlikte, LPG’nin litre satış fiyatında dünyada birinciliğe aday olmuştur.” dedi.

Genel Başkan Çelikus açıklamasına şu şekilde devam etti: “Esnafımızın ve vatandaşımızın soğuk kış gününde zaten gider maliyeti bir hayli fazla. Zammın ardından oluşan yeni tablo İstanbul’da 1 litre LPG’nin fiyatı, 2,81 liradan 3,11 liraya, Ankara’da 2,61 liradan 2,91 liraya çıktı. Tüpgaz ise yüzde 15,41 oranında artmıştır. Öte yandan Merkez Bankası son yaptığı açıklamasında LPG zammının enflasyonu belirgin oranda arttıracağını belirtti. Görüldüğü gibi yaşananlar her kesimi zor durumda bırakıyor. Esnaf camiası olarak yeni zam oranlarının yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor.” diye konuştu.


Enerji Bürokratlarının bugün yaptığı açıklamada iç piyasalardaki hesaplar sonucu zamların yapıldığını ve şubat öncesi indirimin söz konusu olmadığını dile getirdi. 



Haber: C. ÜSTÜNER