Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bolu’da 236 milyon değerinde 5 tesisin açılışını yaptı.
 
Eroğlu’nu Bolu Valisi Aydın Baruş, Milletvekili Fehmi Küpcü, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Vali Yardımcıları ve protokolün diğer üyeleri karşıladı.
 
Basın toplantısı öncesi konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu’ya her zaman yakın ilgisini gösteren Bakan Eroğlu’na teşekkür etti. Baruş, “İlimize şeref verdikleri için Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. İlimize gösterdikleri yakın ilgi çerçevesinde bugün de ilimizde inşasına başlanacak olan baraj inşaatlarının temellerinin atılması ve diğer tesislerin açılışının yapılması ile ilgili bir programımız var. Sayın Bakanım, her zaman olduğu gibi sizin ilimize verdiğiniz önem, ilimize kazandırmış olduğunuz büyük yatırımlar, hem tarım sektörümüze hem de turizm sektörüne olan katkılarınızdan dolayı tüm Bolulular adına şükranlarımı ifade ediyorum” dedi.
 
5 TESİS 236 MİLYON TL
Basın toplantısında bugün temeli atılacak 5 projenin detayları hakkında bilgiler veren Bakan Eroğlu, “Bolu’yu biz sadece doğa turizmi açısından değil aynı zamanda kongre ve sempozyumların yapılacağı bir merkez haline getirmeyi düşünüyoruz. Bugün burada gerçekten hasretle beklenen 5 tane tesisin temelini atacağız. Bu da 236 milyon TL bedelli projelerdir. Ben buraya yine yakın bir zamanda gelmiştim. Burada yeni müjdeler vermiştik. Hatta kısa zamanda gelip bu dev tesislerin temelini atacağımızı ilan etmiştik. Bugün de inşallah bu gelişimizin sebebi bu tesislerimizin temelini atmaktır. Bugün Seben Taşlıyayla Göleti Sulaması projesi ki 32 bin 800 dekar arazi bu projeyle sulanacak ve yılda 21 milyon TL çiftçimizin cebine para girecek. Göynük’ta Hasanlar Barajı var ve bu da çok önemli. Bu da 7 bin 70 dekar tarım arazisini sulayacak ve yılda 4 milyon 600 bin TL ilave gelir getirecek. Göynük’te Dedeler Barajı var ve buranın temelini bugün atacağız ve 2 bin 472 dekar alanı modern sulama sistemleri ile sulayacak ve yılda yaklaşık 1 milyon 600 bin TL çiftçilerimize her yıl ilave gelir elde edecek. Diğer taraftan Orman Genel Müdürlüğü’nün de projeleri var. Bolu orman bakımından muhteşem bir ilimiz. Dolayısıyla buraya ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur. Orman köylülerimize muazzam imkanlar sağlıyoruz. Bu orman köylülerimiz için de bir temel atma merasimi yapacağız. Ağaçlandırma, gelir getirici tür tesis edilmesi projeleri çok önemli. Biz artık orman köylülerini hasım değil hısım olarak kabul ediyoruz. Ormana yakın yerlerde gelir getirici türler dikerek, 3 yıl bakım ve masrafları ormana ait geliri 49 yıl vatandaşa ait sertifika veriyoruz bugün de böyle bir çalışmamız yapılacak. 2 köyümüze gelir getirici ormanlık alan kurarak onların kura çekerek eşit ve adil bir şekilde bunları dağıtacağız. Diğer taraftan burası aynı zamanda Doğa Koruma ve Milli Parklarımızın önemli bir merkezi. Burada tabiat parkları ve milli parklar çok sayıda var. Buralarda da bir dizi yatırımımız var. Yedigöller Milli Parkı altyapı tesisleri ve çevre düzenlemesinin de temelini atacağız. Hayırlı olmalarını diliyoruz” dedi.
 
EROĞLU, “BOLU’YA 7 MÜJDE DAHA GETİRDİK”
Bakan Eroğlu Bolu’da yatırımlar yılı ilan ettiklerini söyleyerek yeni projelerin de müjdesini verdi. Eroğlu, “Bolu’ya şimdiye kadar 57 müjde vermiş oluyoruz ve bunların toplamı 338 milyon TL’dir. Daha önce burada 50 müjde vermiştik. Bunların 38 müjdeyi bitirdik ve 12 tanesi kaldı. İnşallah onlar da bitirilecek. Zaten Bakanlığımızda 2018-2019 yıllarını Bolu’da yatırımlarda hamle yılı ilan ettik. Yeni olan 7 müjdemizin 5’i Orman Genel Müdürlüğü’nün diğer 2’si ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün projeleridir” diye konuştu.
 
EROĞLU, “BOLU’NUN YERİ BAŞKA”
Bolu’nun kendisinde ve Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın da nezdinde ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Eroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın Bolu’ya çok sevgileri var ve Bolu’ya ne gerekiyorsa yapılmasını istiyorlar. Çalışkan Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız var, teşkilatımız var. Şu ana kadar hükümetimiz Bolu’ya 9 milyar TL yatırım yapmış bizim de burada 2 milyar 11 milyon TL’lik bir yatırımımız var. Bolu’ya yapılan bu hizmetler yeterli değil. Ben Bolu’ya daha da çok yatırım yapılması için az önce talimat verdim. İnşallah Bolu çok muhteşem bir merkez olacak. Ayrıca biz Gerede için de önemli çalışmalar yapıyoruz. Talepleri geldiğinde de diğer Belediye Başkanlarımızın da taleplerini aldık. Gerede’deki atık suları arıtacak projeler hazırlandı. Güzel bir ileri biyolojik arıtma tesisini Gerede’ye yapacağız. Bunların hayırlı olmasını gönülden temenni ediyorum” dedi.
 
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, daha sonra Bolu Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etmek üzere Valilikten ayrıldı.

Haber: A. SARI