81 ilin gelecekteki içme suyu ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak içme suyu projelerini hayata geçirmeye devam eden DSİ, bu doğrultuda Akçakoca'nın uzun vadeli su ihtiyacını çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Akçakoca'nın 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacak Akçakoca İçme Suyu Projesi kapsamında yer alan arıtma tesisinde yüzde 40 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığı bildirildi.

Tesis Günlük 26 bin Metreküp Arıtma Kapasitesine Sahip
DSİ tarafından yapılan açıklamada, günlük 26 bin metreküp kapasiteye sahip modern arıtma tesisi ile Akçakoca'ya dünya standartlarında temiz su temin edilmesi ve yaklaşık 20,5 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilen ve 2016 yılında yapımına başlanan tesisin, bu yıl sonbaharında hizmete alınması hedefleniyor.

Ayrıca arıtma tesisi inşaatı çerçevesinde ısı merkezi, idari bina, trafo jeneratör binası, makine bloğu, temiz su tankı, filtre galeri binası, giriş havalandırma binası, 100 metre uzunluğundaki galeri, fosseptik ve yavaş ve hızlı karıştırıcılara ait binaların kaba inşaatı tamamlandığı ve durultucu ile belt pres yapılarına ait imalatların devam ettiği ifadelerine yer verildi.

Projenin Su Kaynağı Olan Akçakoca Barajı 2016 Yılında Tamamlandı
Akçakoca'nın Batı Karadeniz'in incisi ve aynı zamanda turistik ve tarihi bir öneme sahip olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise şu ifadelere yer verdi:

"Bu güzel ilçemizin uzun vadede içme suyu problemini ortadan kaldırmak üzere dev tesisler kuruyoruz. Akçakoca İçme Suyu Projesi çerçevesinde daha önce temelden 66 metre yüksekliğe ve 1,86 milyon metreküp su depolama hacmine sahip Akçakoca Barajı'nı 2016 yılında tamamlayarak su tutmuştuk.

7 Km Uzunluğundaki İsale Hattı Tamamlandı
Yine aynı yıl Akçakoca Barajı'nda depolanan ham suyu arıtma tesisine iletecek olan ve saniyede 302 litre su taşıma kapasiteli isale hattını da tamamladık. Yaklaşık 7 km uzunluğundaki isale hattının ardından şimdi ise arıtma tesisindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüzde 40 fiziki gerçekleşmeye ulaştığımız arıtma tesisini bu yıl içinde tamamlayacağız.”