Geçen sezonu düşük fiyatı yüzünden hüsranla kapatan, yeni sezon için ise aynı sorunun yaşanmaması için fiyata müdahale beklenen fındık konusunda yeni kararlar uygulamaya konuyor. Geçtiğimiz günlerde haberimize konu olan fındık rekoltesinin artık sadece bakanlık tarafından açıklanacağı ile ilgili resmi bilgilendirme yapıldı.

"Temmuz ayının ilk haftasında"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten fındık rekoltesinin açıklanması hususu ile alakalı yazılı bir açıklama geldi. "Fındık rekoltesinin açıklanması hususunda basına yanlış bazı açıklamalar yansıyor. Sektör temsilcileri ve üreticilerimizle yapmış olduğumuz toplantıda, fındık rekoltesi açıklanmasını bakanlığımızın yapmasına karar verilmiştir. 2016 fındık rekolte tahmini, önceden kararlaştırıldığı gibi Temmuz ayının ilk haftasında bakanlığımızca yapılacaktır. Bunun dışındaki açıklamalara itibar edilmemelidir."

Düzce Komisyonu toplanacak

Öte yandan her yıl Düzce'de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü başkanlığında üniversite, TMO, TÜİK, Fiskobirlik, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ekonomi Bakanlığı, İhracatçı Birlikleri, Ziraat Odası temsilcilerin katılımı ile oluşturulan Fındık Rekolte Tahmin Komisyonu tarafından çotanak sayımına göre tespit edilen rekolte tahmini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bildiriliyor. Bu doğrultuda Temmuz ayının ilk haftasına kadar toplanması beklenen komisyon, Düzce'deki tahmini rekolteyi çıkartarak bakanlığa ulaştıracak. Bakanlık dışında diğer illerde olduğu gibi Düzce'de de fındık rekoltesi açıklanmayacak.​

Haber:C.ÜSTÜNER