Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya Düzce esnaf ve Sanatkarlar odalar birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı'da katıldı. Toplantıda bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konfederasyon Başkanı Bendevi Palandöken "Direk bağlı olduğumuz bakanlık Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve bakanlığımız KOSGEB kredilerini esnafa açtı.

Değişimin mimarı sayın bakanımızdır. Esnafın kredi kullanması için bizzat uğraştı. Bizler su ve elektriği pahalı kullanmaktan şikayetçi olduğumuzu dile getirdik. 'En pahalı elektriği kullanıyoruz` dedik, Enerji Bakanımız konuyla ilgilendi, bundan sonra konut tarifesi üzerinden elektrik kullanacağız. Şoför esnafının da sorunları var, inşallah bunlar da çözülecek" dedi.
Önünüzü açacağız.

Daha sonra söz alan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, esnaf ve sanatkarlara destek strateji belgesinden bahsederek, "Esnafın kafasında soru işaretleri vardı. Türkiye bu soru işaretlerini kaldırdı. İstikrar var çünkü. Üretim gücünü 2 trilyon dolara çıkaracağız. Siz üreteceksiniz ve olacak. Önünüzü açacağız. 500 milyar Dolar ihracat yapacağız" dedi. Bakan Ergün, sözlerine esnafa müjde vererek devam etti:

Kredi müjdesi

"Yeni dönemde yılın ikinci çeyreğinde 100 bin küçük esnafa kredi kullandıracağız. Hiç kredi kullanmamış esnaf kredi alacak. İktidarımız döneminde 260 bin esnaf 4.1 milyar kredi kullandı. Geçmişte bu kredinin oranı 154 milyon TL`ydi. Şimdi ise 27 kat fazlası. Türkiye`nin önünü tıkamak isteyenler var. Buna müsaade etmeyeceğiz. Kimse büyük bir değişiklik beklemiyor. Herkes işine devam edecek."

Gecede Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, yönetim kurulu üyeleri ile oda başkanları hazır bulunurken, Malatya, Elazığ, Muş, Bursa, İstanbul, Gaziantep, Çanakkale, Van, Karabük, Manisa, Adana, Konya, Bolu, Zonguldak, Yalova, Bilecek, Edirne ve Düzce birlik başkanları da katıldı.

Haber; H. İŞCAN