Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerine kullandırılan kredilerin faizini gelişmiş illerde yüzde 6'dan 3'e, normal illerde yüzde 3'ten yüzde 2'ye indirdi. Geri ödeme süreleri de 2 yıl daha uzatılarak 13 yıla çıktı. Bakan Ergün, yeni faiz oranlarıyla OSB ve KSS'lerin toplam 4 milyon 600 bin lira faiz avantajına sahip olacağını açıkladı.
Ergün, 2002’de çok yüksek olan faiz oranlarını 2004, 2007 ve 2009 yıllarında güncelleyerek düşürdüklerini ve geri ödeme sürelerini uzattıklarını anlattı. Ergün, şimdi de bu bölgelere kullandırılan kredi faizlerinde yeni bir indirim yaptıklarını açıkladı. Buna göre Hatay, Sakarya, Düzce, Gaziantep, Eskişehir gibi normal illerde yüzde 3 olan kredi faiz oranlarını 1 puan aşağı çekerek yüzde 2’ye indirdiklerini söyledi.
Bu yeni faiz oranlarından yararlanabilecek olan 60 OSB’den 45 tanesinin, yine 60 KSS’den ise 49 tanesinin Bakanlığa kredi borcu bulunduğunu anımsatan Ergün, "Yaptığımız indirimle bu OSB ve KSS’lerin faiz borçlarında da indirim yapılacak. Böylece OSB ve KSS’ler, toplamda 4 milyon 600 bin TL faiz avantajına sahip olacaklar" dedi.

Haber: S. KAŞKIR