Batı Karadeniz Bölgesi'nin en önemli balıkçı limanına sahip Akçakoca'da, sezon sonu yaklaşırken yaşanan hamsi bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü. Denize açılan balıkçıların tamamına yakını limana dolu balık kasaları ile dönmesi tezgahtaki fiyatları düşürdü. Akçakoca'daki balıkçı tezgahlarında hamsinin kilogramı 5 liraya kadar indi.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ali Balıkçılar, Akçakoca açıklarında hamsi bereketi yaşandığını belirterek, balığın kıyıya kadar yanaştığını söyledi.


Sezon sonunda balıkçıların yüzünün güldüğünü dile getiren balıkçılar, "Hamsi bolluğu balıkçılar için de bereket kaynağı oldu. Uzun bir aradan sonra bu bereket, balıkçıların yüzünü güldürdü. Fiyatlar da gayet normal. Mazot fiyatlarına ve işçi maliyetlerine bakıldığında bu fiyatlar gayet iyi. Deniz bizim ve balığı da biz tutacağız. Balıkçılarımızın bu bereketi iyi değerlendirmeleri lazım. Aşırı avlanmamak gerekir.Çünkü seneye bu balığı yine biz tutacağız." diye konuştu.

Balıkçılar, mart ayından itibaren hamsinin tutulmaması gerektiğinin de altını çizdi.
Balıkçılar,"Çünkü seneye bu balıklar yumurta yapacaklar. Biz bu balığı hepten tutarsak, seneye ne tutacağız? Balıkçılar genelde balığı buldu mu bitirmek isteyecekler. Bu, son derece yanlış. İhtiyacı kadar tutulmalı ki seneye de yeterince hamsi olsun" dedi.

Haber;S.Kaşkır