Banka ve sigorta şirketinde parasını unutanlar için son 4 gün! Bankadaki parasını çekmeyi unutan ya da alacağını sigorta şirketlerinde bırakan vatandaşlar için son tarih 15 Haziran olarak açıklandı. Banka ve sigorta şirketlerinden 15 Haziran 2017'ye kadar unuttuğu meblağı tahsil edemeyen vatandaşların parası ya TMSF'ye ya da Güvence Hesabı'na devredilecek.

5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi ve herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zaman aşımına tabi oluyor. 

Hesaplarının zaman aşımına uğradığını öğrenenlerin, söz konusu hesapları kapatabilmek için 15 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili banka şubelerine ya da genel müdürlüklere başvurması gerekiyor.

Sigorta şirketlerinde kalan paralar için de aynı durum geçerli... Paralarını unutan sigortalıların başvurmaması halinde bakiyeler 31 Haziran 2017 tarihine kadar sigorta şirketleri tarafından Güvence Hesabı'na devredilecek.

Öte yandan bankalarda son 10 yılda işlem yapılamayan hesaplarda unutulan meblağ dudak uçuklattı. Şimdiye kadar bankada ve sigortada parasını unutan yaklaşık 655 bin kişi bulunuyor. Bu kişiler yaklaşık 115 milyon lirayı bankalarda, 42 milyon lirayı ise sigorta şirketlerinde unuttu.