Düzce’de sanayinin gelişmesi adına büyük katkı sağlayan 5084 sayılı teşvik yasası 2012 yılının sonunda sona eriyor. 6 Şubat 2004 yılında yürürlüğe giren 5084 sayılı teşvik yasasının artık sonlarına doğru geliyoruz. Düzce Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan yatırımcılar, teşvik yasasının bitmesini beklerken güzel bir haber onları yeniden umutlandırdı. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, dün akşam yapılan sanayi platformunda yeni bir teşvik yasasının geleceğini ifade etti.
2012 yılının sorunda bitecek olan teşvik yasasının bitiminden sonra yeni bir yasa geleceğini belirten Büyük, geçtiğimiz ay bu konu ile ilgili Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan ile bir toplantı yaptıklarını ve yeni bir teşvik yasası çıkarılması için çalışma yapıldığını öğrendiklerini belirtti. Yeni yasanın sektörel ya da bölgesel şekilde bir teşvik olup olmayacağı konusu üzerinde çalışma yapıldığını vurgulayan Büyük, sanayicinin de yüreğine su serpti.
Büyük sözlerini şu şekilde devam etti.

“Geçen ay bakanımız zafer çağlayan başkanlığında toplantı yaptık. 5084 sayılı teşvik yasası tarih oluyor. Bugünden itibaren 14 ay süremiz var. 2012 sonunda 5084 sayılı yasa yok oluyor. Yerine başka teşvik yasası gelecek. Bölgesel teşvik olur ya da sektörel teşvik olur ya da kime artısı eksisi olur bilemiyorum. Ama önümüzdeki sene SGK farklarınızım maliyetinize katmanıza fayda vardır diye düşünüyorum.”

Haber; R. BAL