Düzce Belediyesi tarafından, yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere bir süre önce alınan doğalgaz (CNG) yakıt sistemi olan otobüslere 5 tane daha ekleniyor.

Söz konusu araç alımı Belediye Meclisi’nin Mart ayı ikinci oturumunda oybirliği ile kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen belediye otobüsü alınmasına ilişkin gündem oybirliği ile meclisten geçti. Böylelikle Düzce Belediyesi ulaşım filosuna CNG yakıt sistemli 5 adet belediye otobüsü de dahil edilmiş oldu. CNG'li otobüslerin yanı sıra bir körüklü otobüsün de belediye bünyesinde ulaşım hizmeti verdiği Düzce'de ayrıca metrobüs sistemine geçilmesi için hazırlık yapılıyor. Bilindiği gibi yakın zaman önce bu konuda açıklamada bulunan Düzce Belediye Başkan Mehmet Keleş, ilk aşamada 3 adet metrobüs alınacağını daha sonra da bu sayıyı 6’ya çıkaracaklarını belirtmişti.

Sermayede 3 kat artırım

Öte yandan mecliste ayrıca Düzce Belediyesi'nin yüzde 6 pay ile ortak olduğu Düzce Teknopark’ın sermaye artırımı gündeme geldi. Mecliste alınan kararla Teknopark’ın 500 bin lira sermayesinin 1 milyon 500 bin liraya çıkarılması ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

HABER;C.ÜSTÜNER