Düzce Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası başkanlığına aday olan Elyesa Güler, yapılacak olan genel kurul ve adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güler, 2 Şubat’ta yapılacak genel kurulun demokratik bir ortamda gerçekleşeceğine inandığını belirterek, göreve gelmeleri halinde yapacaklarını anlattı.

ÜYELERİMIZİN HAKLARINI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ

Güler, Bakkalar ve Bayiler Esnaf Odası’na neden başkan adayı olduğu ile ilgili olarak, “70 yıldan bugüne aynı sektörde hizmet eden bir ailenin mensubu olarak, zaman içerisinde sektörün bütün sorunlarını bire bir yaşayarak bilgi sahibi olduk. Bu sorunların giderilmesi noktasında da uygulanabilir bir çok projenin planlamasını yaptık. Amacımız planladığımız bu projelerimizi hayata geçirmek, bu sektörde yer alan esnaflarımızın ticari faaliyetlerine pozitif bir değer katmaktır. Bununla birlikte, zaman içerisinde oluşabilecek sorunların önlemlerini almak, üyelerimizin gerek belediye, gerekse resmi dairelerle oluşabilecek sorunlarında üyelerimizin yanında onların haklarını sonuna kadar savunacağı garantileri olacağız.” şeklinde konuştu.
Güler ayrıca, “Üyelerimiz, aidatlarını öderken, bunun karşılığında maddi ve manevi yönden hizmet alacaklarının bilincinde olacak.” dedi.

ULUSAL MARKETLER ESNAFIMIZI MAĞDUR EDİYOR

Esnafın en büyük sorunlarından birinin ulusal marketlerin sayısının fazla olması olduğunun altını çizen Güler, “Düzce’de ulusal marketlerin sayısı her geçen gün plansız şekilde artıyor. Bu durum özellikle odamıza kayıtlı olan esnafımıza büyük ölçüde zarar veriyor. Bizler göreve geldiğimiz takdirde bu konuyla ilgili olarak, başta yerel idareler olmak üzere, gerekli merciler ile görüşerek projelerimiz ile esnafımızın mağduriyetini en az seviyeye indireceğiz.” şeklinde konuştu.

KALDIRIM İŞGALİNİ ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK İSTİYORUZ

Kaldırım işgali ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Elyesa Güler, “Kaldırım işgali konusunda, market ve büfelerimizi diğer ticarethanelerden farklı olduğunu düşünüyorum. Bir marketin kaldırım işgalinin en fazla bir dondurma ya da su dolabı ile yaptığını, bunun da belli ölçülerde vatandaşı mağdur etmeyeceğini düşünüyorum. Kaldırım işgali ile ilgili olarak belediyeye bazı önerilerimiz olacak ve esnafımızın bu sorununu da çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

ESNAFIN SORUNLARINI YERİNDE İNCELEYECEĞİZ

Elyesa Güler göreve gelmeleri halinde, odaya kayıtlı üyelerin bölgelere ayrılarak her bölgede birer temsilci konumlandıracaklarını ve bu sayede üyelerle sıcak temas halinde olacaklarını söyledi. Güler, “Göreve geldiğimiz takdirde, odamıza kayıtlı 508 üyenin birer bölgede bulunmasını sağlayarak, bu bölgelerde birer temsilci konumlandıracağız. Temsilcilerimiz bölgelerdeki esnafımızın sorunları ve taleplerini bizlere daha çabuk ulaştırmaları adına bir oluşum kurmuş olacağız. Bizler de yine, yönetim kurulu olarak esnafımızı yerinde ziyaret edecek ve esnafımızın sorun ve taleplerini yerinde dinleyerek, çözüm noktasında yapılması gerekenleri görüşeceğiz. Dolayısı ile esnafımız ile sürekli iletişim halinde olacak bir yönetim kurulumuz olacak.” dedi.

Haber: C. ÜSTÜNER