Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları üretim yılının 30 Haziran tarihinde sona eriyor ve çiftçiler bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere ÇKS'ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı giremiyordu. Yapılan değişiklik ile çiftçiler 2015 üretim yılına ilişkin çiftçi kayıt başvurularını 29 Şubat'a kadar yapılabilecek.

 

Kayıt için belgelere yeni eklemeler

Öte yandan ÇKS'ye kaydolmak veya kayıtlarını güncellemek üzere çiftçilerden istenecek belgeler arasına, tarımsal sulamada elektrik kullanan çiftçilerden abone numarasını gösterir son bir ay içinde alınmış belge de eklendi.

ÇKS, Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olup başkaca fonksiyonlarının yanı sıra tarımsal destekleme araçlarının etkin ve rasyonel bir şekilde planlanması ve uygulanmasına hizmet ediyor. Bakanlıkça, ÇKS verileri gözetilerek çiftçilere tarımsal destekleme ödemeleri yapılıyor.​

Haber:C.ÜSTÜNER