Düzce Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Vildan Şamandar, sigaraya gelen rekor zammın faturasının bakkal, bayi ve büfeci esnafına çıkarılmasının ardından bakkal odaları olarak TESK ile yaptıkları görüşmeler sonucunda ÖTV oranlarının düşürülerek bayi karlılığının yükseltildiğini söyledi.
Şamandar, “Sigaraya gelen rekor zammın faturası bakkal, bayi ve büfeci esnafına çıkarılmasının ardından Türkiye genelinde bakkallar odaları olarak yapmış olduğumuz anket çalışmalarını TESK’e gönderilmesinin ardından TESK başkanımızın ilgili bakanlıklarla yapmış olduğu görüşmeler sonucu ÖTV oranı yüzde 69’dan yüzde 65’e düşürülmüştür. Üretici firmalarda yüzde 4,2’ye düşürdükleri bayi karlılığını tekrar yüzde 4,8’e çıkarılmıştır.” Dedi.

Esnafın zamlı fiyat uygulamasından bu yana almış oldukları sigaraların farklarının geri ödeneceğini açıklayan Şamandar “Sorunun çözümünden memnunuz. Fiyatların indirilmesi kaçak sigara satışını da bir nebze olsun indirecektir.” Dedi. Şamandar, “Bakkal, bayi ve büfeci esnafının sattığı ürünlerin başında tütün mamulleri gelmektedir. Bayi karlılığının düşürülmesi esnafı olumsuz etkilemiştir. Zamlı fiyatların uygulanmasından bu yana, esnafımızın zamlı almış olduğu sigaraların farkları da geri ödenecektir. Sorunun çözülmesinden memnunuz. Fiyatların indirilmesi de kaçak sigarayı bir nebze de olsa azaltacaktır.” Diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR