Ramazan ayının son günlerini yaşadığımız şu günlerde pek çok vatandaşı alışveriş telaşı aldı. Bayramda kendisini ve sevdiklerini şık görmek isteyen vatandaşlar çarşı ve pazarları doldurmaya başladı. Ancak uzmanlar uyarıyor.

“Bayram alışveriş içindir” mantığının hareket etmenin yanlış olduğunu söyleyen uzmanlar, kredi kartları ve bankaların sunduğu bayram kredi paketlerinin doğru kullanımı konusunda tüketicileri dikkatli olması gerektiğini ifade ediyor.

Gereksiz alışverişten kaçınılması konusunda tüketicileri uyaran uzmanlar, 9 günlük ağalık için 9 yılık köleliği tercih etmelerinin doğru bir seçim olmadığı konusunda tüketicileri uyarıyor.

Bayram alışverişi yapacak vatandaşları Bazı işyerlerinin fiyat etiketlerinin yanıltıcı olduğunu altını çizen uzmanlar tüketicilerin kredi ve ürün reklamlarına kanmaksızın, kendi ihtiyaç ve isteklerini, kendi iradeleri doğrultusunda oluşturmalarını tavsiye ediyor.

Bu nedenle Uzmanlar, ramazan bayramından sonra birçok kişinin hiç de tahmin etmeyeceği bir kredi kartı yüküyle karşı karşıya kalacağını vurgulayarak, marketlerin kampanyalarına aldanılmamasını, özellikle kredi kartı kullanımına dikkat etmelerini öneriyor.

Haber; S. KAŞKIR