Düzce Belediyesi tarafından işyerlerine uygulanacağı açıklanan "Atık su Bedelleri"nin aşırı yüksek olduğu yolunda MHP'li Meclis Grubu tarafından itiraz edilerek yeniden görüşülen bedellerlerle ilgili Düzce Belediyesi "hesap hatası yaptığını " kabul ederek yeni bir uygulamaya başladı.

Konunun Belediye Meclisinde tartışılmasının ardından Belediyenin yanlışı kabul etmesiyle birlikte konu hakkında açıklamada bulunan MHP Belediye Meclis Grubu adına bilgi veren Ercan Katırcıoğlu , belediyenin 2872 sayılı Çevre Kanunun 11. maddesi uyarınca tahsil edilecek "Evsel Katı  Atık" bedellerini "katı atık bedelleri dışında kullanamayacağı" hükmünü hatırlatarak :"Düzce Belediyesi bu esas ve usullere göre çok hassas bir ücret tarifesi belirlemesi gerekirken, ücretlendirme gruplarının ayrıntılı envanteri ve sayısı çıkarılmadan yüzeysel bir çalışma sonunda çok yüksek fiyatlar belirlemiştir" dedi.

 

MHP'li Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu'nun açıklamasına göre daha önce 500 ve üzeri çalışanı olan sanayi kuruluşu 178 bin 289 TL ödeme yapması gerekirken yeni düzenlemeyle bu rakam 1209 lira 60 kuruşa indirilmiş oldu. Sanayici ve işyerlerinde büyük tepkiye neden olan bedellerle ilgili uygulamanın en yakın zamanda uygulaması bekleniyor.    

HABER; E.TAYHAN