Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin 73. Genel İdare Kurulu Toplantısı Düzce'de yapıldı. Müsiad'ın çalışmlarının masaya yatırıldığı toplantıya Türkiye'nin bir çok ilinde faaliyet gösteren Müsiad Şube Başkanları ve üyeleri de katıldı. Toplantının ardından Müsiad Düzce Şubesi'nce bir gala yemeği düzenlendi. Düzenlenen yemeğe, Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ak Parti Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, İl genel Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül, Müsiad Genel Başkanı Ömer Faruk Vardan ve çok sayıda iş adamı katıldı.

 Gala yemeğinde konuşan Vali Vasip Şahin, Müsiad'ın çok eski ve saygın bir kuruluş olduğunu belirterek, Müsiad, kurulduktan sonraiş dünyasına ve ekonomi sektörüne yeni bir soluk getirmiştir ve ülkenin sorunlarına çözüm üretme noktasında istekli bir kuruluş olmuştur dedi.

 
Biz sizleri gördükçe gurur duyuyoruz diyen Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, 'Müsiadın kurulduğu günü de dün gibi hatırlıyoruz. Yüreğimiz çarpmıştı, kuş gibi çırpınmıştı. Bizim dünya görüşümüzden birileri de bişeyler yapıyor demiştik. O gün siyasetçilere nasıl Bidon kaflılar ve göbeğini kaşıyanlar dedilerse sizlere de o zaman bunlara benzer şeyler dediler. Ancak Devletin denizinin deniz zannedildiği dönemde herkesin kovalarca varillerce su aldığı dönemlerde sizlerin bunların kenarından bile geçmediğinizi görünce sizlerle gurur duyuyoruz dedi. Arslan, Müsiad üyesi iş adamlarına seslenerek gelin iki kere deprem görmüş bu ile yatırımlarınızı layık görün. Biz de milletvekilleri olarak size her türlü desteği verelim dedi.

 Konuşmasına Müslüman Sanayici ve İş adamları ifadeleri ile başlayan ve solandakilerin şaşkın bakışlarına karşılık olarak niye şaşırdınız biz bunu hep böyle okuduk, diyen Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Türkiye nerelere geldi, Devletin Valisi, Başsavcısı Kur'an-ı Kerim ile açılan iş adamlarının bir toplantısına katılıyor. Bugünleri de gördük Allah'a hamd olsun dedi. Anadolunun göbeğini kaşıyan bidon kafalı insanlarının çocukları iş adamları olmuşlar sizin amacınız ne ? niyetiniz ne ? Niyet burda apaçık ortada. Bu milletin üzerine zorla giydirilen bu deli gömleğini çıkarttırmak, bu milleti her yöneyiyle geleceğe taşımaktı. Amaç da buydu dedi.

 Gala yemeğinde Müsiad'ın çalışmaları ve hedefleri hakkında konuşan, Müsiad genel başkanı Ömer Faruk Vardan, Düzce'nin önemli bir sanayi kenti olmaya başladığını belirterek, bunların etkilerini yakın zamanda daha net olarak göreceğiz dedi. İstanbul'daki sanayinin dışa çıkartılması operasyonundan bahseden Vardan, bu sayede Düzce, Bolu ve Sakarya yeni yatırımlardan da nasibini alacak dedi. Türkiye son 8-9 senede oldukça önemli bir büyüme gerekleştirdi diyen Vardan, Milli gelirimiz 3 bin dolar seviyelerinden 10 bin dolar seviyelerine taşındı. Bunu hayal bile edemezdik dedi. Artık bu hızlı büyümeye sanayiciler olarak da biz de ayak uydurmak zorundayız diyen Vardan, geçen sene bu ülke 15 milyon adet cep telefonu ithal etmiş. Büyük paralar ödenmiş. Biz artık teknoloji üretek ve satmak durumundayız dedi.

 

Konuşmaların ardından düzenlenen gala yemeği yeni üyelere rozet takılması ile son buldu.

Haber; Ü.ÇETİN