Otobüs firmaları tarafından Düze-Ankara ve Düzce-İstanbul arası bilet fiyatlarına yüzde 22 zam yapıldı. Öncü Haber Whatsapp haber ihbar hattına bildirilen bilet zammının yanı sıra Otobüs Terminali peron fiyatlarına da yüzde 50 zam yapıldığı bildirildi.

Otobüs biletlerine %22 zam…
Son zamanlarda artan döviz ve akaryakıta otoyol ve köprü ücretleri de eklenince maliyetleri artan otobüs firmaları, Düzce’den Ankara ve İstanbul’a gidiş ücretlerine yüzde 22 zam yaptı. 33 TL olan bilet fiyatları zammın ardından 40 TL’ye çıktı.

Peron ücretlerine %50 zam…
Öte yandan Düzce Belediyesi Şehirler Arası Otobüs Terminali peron ücretlerine de yüzde 50 zam geldi. 22 TL olan peron ücretleri 33 TL’ye çıktı.
Yolcular bilet fiyatlarına gelen yüzde 22’lik zamdan yakınırken, firmalar da peron ücretlerine gelen yüzde 50’lik zamdan yakındı.

Yeni zamlar gelebilir…
Edinilen bilgilere göre önümüzdeki günlerde maliyetlerin yeniden artmasının beklendiği ve bunun da bilet fiyatlarına yansımasının kaçınılmaz olacağı öne sürüldü. Bir diğer bilgi ise peron fiyatlarıyla ilgili. Yetkilerinin peron fiyatlarına yüzde 70 oranında zam yapacağı ancak otobüs firmalarının araya girmesiyle bu oranın yüzde 50’lere çekildiği öne sürüldü.