Su faturaları git gide kabarıyor. Vatandaşlardan Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV ) alan belediye, atıkların toplanması karşılığında vatandaştan Atık sy, bakım ve evsel atık bedeli olmak üzere farklı kalemlerde ücret alınca vatandaşlar da belediyeyi ilişkin haber merkezimizi şikayet yağmuruna tuttu. Son olarak su faturalarına yansıyan evsel atık bedeline, vatandaştan sonra bir tepkide muhalefetten geldi. MHP merkez ilçe Başkanı Aydın Dursun,  Kendisine gelen son su faturasını bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabında paylaşarak belediyeyi hedef aldı.

SEÇİM BİTTİ, GEÇİM DERDİ BAŞLADI

“SEÇİMLER BİTTİ... Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in geçim derdi başladı.” diyen Dursun, “Toplam 50.00 TL olan asıl su faturasına 8,15 TL bakım ücreti, 3,30 TL atik su ücreti, 62,60 TL EVSEL ATIK UCRETI + KDV ile halka 141.05 TL faturayı kes. Bu paralarla Belediyede görev verdiğin akrabalarının her birinin her ay düzenle 3 ayrı maaşını öde, 800.000TL’lik Audi A8 makam aracının Aktifbanktaki kredi taksitlerini öde, şimdiden 1 Trilyonu gecen saat kulesinin hakkedişlerini öde. Neticede donumuzu da alsan eyvallah diyen bir toplum olduk.” ifadelerini kullandı.

HESAP HATASI DENİLMİŞTİ

Öte yandan vatandaş ve muhalefet cephesinden tepki seslerinin yükseldiği evsel atık bedellerine ilişkin Düzce Belediyesi’nin haziran ayı meclis toplantılarında işyerlerine uygulanacağı açıklanan "Atık su Bedelleri"nin aşırı yüksek olduğu yolunda MHP'li Meclis Grubu tarafından yapılan itiraz kabul edilmiş ve bedellerle ilgili Düzce Belediyesi"hesap hatası yaptığını " kabul ederek yeni bir uygulamaya başlayacağı açıklanmıştı. Ancak aradan geçen süre zarfında vatandaşların işyerine kesilen su faturalarında yüksek evsel atık bedeli alınmaya devam ediliyor.  

Haber;S.KAŞKIR