Emlak Konut Gayrimenkul, KEY hesaplarının vatandaşlar tarafından kolayca takip edilmesini sağlayacak bir internet sitesi kurdu. KEY sahipleri ayrıca telefonla da yardım merkezinden bilgi alabilecekler.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaptığı açıklamaya göre ; Konut Edindirme Yardımı hesaplarının vatandaşlar tarafından kolayca takip edilmesini sağlayacak bir internet sitesi hazırlattıklarını, ayrıca bir de telefon yardım merkezi kurdukları belirtildi.

www.keyodemeleri.com adıyla kurulan internet sitesine, sosyal güvenlik kurumlarının gönderdiği 8,5 milyon kişiye ait bilgilerin girildiği, vatandaşların bu siteden KEY hesapları hakkında bilgi alabilecekleri kaydedildi.

İnternet sitesinin, KEY ödemelerinin başladığı gün hizmete açılacağı belirtilirken, telefonla yardım merkezinin telefon numaralarının da daha sonraki bir tarihte gazete ilanlarıyla duyurulacağı, sistemin bütün altyapısının hazır olduğu, siteye girerek vatandaşlık numaralarını yazanlar ya da telefonla çağrı merkezini arayanlar KEY alacağı olup olmadığını, varsa ne kadar para alacağını anında öğrenebilecekleri kaydedildi.

Ayrıca, KEY'den alacağı olanların da ha sonra açıklanacak bir tarihten sonra Ziraat Bankası şubelerine giderek paralarını alabilecekleri kaydedilirken, yasal süre olan beş yıl içinde alınmayan paraların ie Hazine'ye irat kaydedileceği ifade edildi.

KEY kesintilerinin yapıldığı 1986 ile 1995 yııları arasında bütün ödemeleri yapılan kişile azami 1400 YTL para alacak.