Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. Yönetmeliğin yayımından önce çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmelerinin bu belgelerini en geç 31 Aralık 2013 tarihine kadar yönetmelikte belirtilen kayıt belgesi ile değiştirmek zorunda olduğu bildirildi.
Yönetmelik hükümleri doğrultusunda; gıda işyeri sahiplerinin ilgili dilekçe ve beyanname ile birlikte Tarım il/ilçe müdürlüklerine başvurmaları ve daha önce izin almış gıda üreten işyerlerinin eski belge asıllarını da iade etmeleri gerektiği belirtildi.
Gıda üreten, depolayan, satan, kendi işyerinde yemek yapan ve toplu tüketim yapan işyeri sahiplerinin en kısa sürede işletme kayıt belgelerini almaları aksi takdirde; gıda üreticilerine 2 bin 560 TL ve satıcılarına bin 280 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi…

Haber; S.KAŞKIR